Fallstudier

www.tillverkning-sverige.com
Liebherr News

EFFEKTIVA MASKINER FÖR TUFFA FÖRHÅLLANDEN: XPOWER-HJULLASTARE LÅNGT UPP I NORR

Liebherr XPower-hjullastare är ett mycket bra hjälpmedel vid underhåll av vägar, lastnings- och lossningsplatser.

  www.liebherr.com
EFFEKTIVA MASKINER FÖR TUFFA FÖRHÅLLANDEN: XPOWER-HJULLASTARE LÅNGT UPP I NORR

GE Maskintjänst är ett svenskt familjeföretag som utför mark- och anläggningsarbete. Flera Liebherr-maskiner används som servicemaskiner för lastning och lossningsområden, materialtransport, bortforsling av fyllnadsmassor samt vid underhållsarbete. GE Maskintjänst värdesätter att Liebherr-maskinerna är driftsäkra och robusta under hårda förhållanden samt att de klarar låga temperaturer och mycket snö.

Det svenska familjeföretaget GE Maskintjänst håller till ca 10 mil norr om polcirkeln. De är verksamma inom entreprenad och specialiserade på jordförflyttnings- och anläggningsarbete. Arbetsområdena sträcker sig från mekaniska och maskintekniska verkstäder, där man arbetar med att konstruera, tillverka, reparera och underhålla maskiner, men omfattar även maskinteknik och borrning, drift av vindkraftverk och försäljning av elkraft. Vid dammarbeten används olika jordförflyttningsmaskiner från Liebherr, bland annat hjullastare, bandgrävmaskiner och bandgående schaktmaskiner. Det här är krävande jobb och GE Maskintjänst värdesätter framför allt att maskinerna är robusta och kraftfulla.

Tre L 550 XPower-hjullastare och två L 586 XPower tar hand om vägunderhållet och lastnings- och lossningsområdena. De håller transportvägar och lastnings-/lossningspunkterna fria från sten, som annars kan störa transportkedjan och utgöra säkerhetsrisker. Flera Liebherr-grävmaskiner lastar och hanterar material med olika redskap, för att sedan sortera det och lägga det i dumprar. Vid materialingången tar tre bandgående Liebherr-schaktmaskiner emot materialet och fördelar det för att få rätt förstärkning.


EFFEKTIVA MASKINER FÖR TUFFA FÖRHÅLLANDEN: XPOWER-HJULLASTARE LÅNGT UPP I NORR

Smart konstruktion: XPower-hjullastare är mångsidiga allroundmaskiner
Liebherr-XPower-transmissionen kombinerar en hydrostatisk drivning för korta lastcykler och en mekanisk drivning för långa sträckor och körning i uppförsbackar. Kombinationen av de här båda drivningarna ger högsta tänkbara verkningsgrad i alla situationer och minskar belastningen på respektive drivlina. Det leder till att hjullastaren kan arbeta med maximala prestanda och bästa tänkbara effektivitet i alla lägen. Resultatet är en bränslebesparing på upp till 30 procent jämfört med hjullastare med konventionell drivning.

Assistanssystem för ökad säkerhet och produktivitet
För att kunna arbeta säkert och effektivt är L 586 XPower hos GE Maskintjänst dessutom utrustade med två assistanssystem. Den aktiva persondetekteringen assisterar föraren för att förhindra kollisioner med hinder eller personer. Den övervakar hjullastarens bakparti och varnar automatiskt för faror med en varningssignal och en symbol på displayen. Dessutom har det integrerade systemet för däcktrycksövervakning givare på däckventilerna och kan därmed ge viktig information om det aktuella däcktrycket. Så fort trycket ändras visas ett varningsmeddelande på displayen. Detta ökar säkerheten, optimerar köregenskaperna och ger lägre underhållskostnader för lång tid framöver.


EFFEKTIVA MASKINER FÖR TUFFA FÖRHÅLLANDEN: XPOWER-HJULLASTARE LÅNGT UPP I NORR

Tillförlitlighet är nyckeln till allt
”För att vara den pålitliga partner våra kunder behöver lägger vi stor vikt vid att våra maskiner verkligen kan leverera. Vi är mycket nöjda med våra XPower-hjullastare, eftersom de presterar till max även under tuffast tänkbara förhållanden”, berättar Janne Pellikka, VD på GE Maskintjänst. Detta är möjligt tack vare att Liebherr-hjullastarna är utrustade med kraftfulla kvalitetskomponenter med lång livslängd. ”Våra maskinförare uppskattar dessutom den höga komforten och att det är god sikt åt alla håll. Förarhytten består till stor del av glas, vilket gör att man har perfekt koll på både redskapen och arbetsområdet,” säger Pellikka.

www.liebherr.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare