www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK introducerar rullager med lång livslängd för stora växellådor

NSK har lanserat ett stort rullager med lång livslängd för att öka driftsäkerheten i stora växellådor som används i vindkraftverk och andra industriella maskiner. Den viktiga nyheten i det nya lagret är en kombination av särskild värmebehandlingsteknik och egenutvecklat NSK-material som ger överlägset flagningsmotstånd, bland annat av vit strukturflagning. Resultatet är sju gånger längre livslängd än den som tillhandahålls av ett standardstålslager (SUJ2).

NSK introducerar rullager med lång livslängd för stora växellådor
NSK:s rullager för stora växellådor erbjuder sju gånger längre hållbarhet

Växellådorna, som används i vindkraftverk och gruvdrift samt stål och anläggningsmaskiner, kräver rullager som kan stödja tunga laster. Dessutom måste sådana lager uppvisa hög tillförlitlighet för att klara av den ökande storleken på vindkraftgeneratorer som produceras och de hårda driftsförhållandena för industriella maskiner.

Det var dessa faktorer som fick NSK att skapa ett robust, stort lager med branschledande driftsäkerhet. För att klara detta krävdes utveckling av särskild värmebehandling som kunde fördröja uppkomst och spridning av sprickor.

Som ett resultat av dessa innovationer kan NSK:s rullager för stora växellådor uppvisa sju gånger längre vit strukturflagningshållbarhet än ett konventionellt standardstållager. Utöver detta har originalytans flagningsliv ökats tre gånger, medan originalsubstratflagning och frakturmotstånd fördubblat sin livslängd. Som en ytterligare fördel är graden av dimensionsförändring hos NSK:s rullager för stora växellådor 50 gånger mindre än hos konventionella alternativ.

Sammanfattningsvis bör dagens stora växellådstillverkare överväga att använda NSK:s stora rullager med lång livslängd i tuffa miljöer. NSK räknar med en global omsättning för denna produkt på cirka 8 miljoner € år 2017.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare