www.tillverkning-sverige.com
SICK AB (Sweden)

SICK Inspector83x ger dig AI-kvalitetskontroll färdig att användas

I och med lanseringen av visionsensorn Inspector83x 2D möjliggör SICK machine vision-inspektioner med Artificiell Intelligens för standardinspektioner i krävande produktionslinor med högt tempo.

  http
SICK Inspector83x ger dig AI-kvalitetskontroll färdig att användas

Den stressfria inlärningsfunktionen hos Inspector83x från SICK kan användas även av icke-specialister i syfte att konfigurera kraftfulla, högprecisa AI-inspektioner vid full produktionshastighet. Genom att bara presentera ett fåtal exempel för kameran kan initiala inspektionsresultat vara tillgängliga på några få minuter. På samma sätt kan alla ändringar i produktdesign eller batchar snabbt läggas till av en operatör i produktionslinan.

Enkelhet och kraft vid snabb produktion

Upp till 5 MP upplösning och kraftfull inbyggd belysning gör Inspector83x från SICK till en imponerande allroundenhet med hög prestanda. Dess kraftfulla processor med fyra kärnor och snabba dataöverföring genom industrinätverk låter Inspector83x bearbeta AI-inspektioner direkt i enheten, och det med avsevärt högre hastighet än dess föregångare. Dess ytterst exakta och snabba respons - utan behov av extern maskinstyrning - förväntas bli extra praktisk i samband med krävande FMCG-produktionstillämpningar. Som regel kan upp till 15 inspektioner i sekunden utföras tillförlitligt för machine vision-uppgifter, till exempel detektion av defekter eller avvikelser, samt klassificering.

Med Inspector83x från SICK kan tillverkare utföra sina machine vision-inspektioner enkelt och tryggt, samtidigt som de kan förlita sig på ytterst tillförlitliga resultat för tillämpningar inom till exempel tillverkning av konsumtionsvaror, livsmedel och drycker samt fordons- och förpackningstillämpningar. Inspector83x från SICK bemästrar enkelt komplexa inspektioner av medelstora till stora scenarier, inklusive att utvärdera produkter med oförutsägbara egenskaper, samt att verifiera komplicerad hopsättning, optisk teckenigenkänning samt verifiering. Ytterligare produktlanseringar under 2024 omfattar färgmatchning för inspektion av livfulla egenskaper för färgsortering, defektdetektering samt kvalitetssäkring.

AI Machine Vision för icke-specialister

Tillsammans med den förinstallerade Nova-grundprogramvaran från SICK erbjuder Inspector83x enkelhet färdig att användas. Varken specialistexpertis inom machine vision eller tidsödande problemlösning krävs för att definiera en inspektion. Med en vanlig PC ansluten via kamerans USB-C-port eller nätverksgränssnitt kan användarna följa det intuitiva gränssnittet för att presentera exempel för kameran under verkliga produktionsvillkor för att därefter programmera och utföra inspektionen. Så lite som fem exempel kan komma att krävas. Genom att kombinera AI-funktionen med vanliga, regelbaserade verktyg - dvs att lägga till ett enkelt mätvärde - kan inspektionerna konfigureras på ett ytterst pragmatiskt sätt.

Inspector 83x från SICK kan eliminera konventionell komplexitet inom machine vision närhelst ändringar i produktdesign eller förpackningar krävs. Istället för att behöva kalla in en specialist inom machine vision eller en extern konsult för att problemlösa och ange komplicerade, regelbaserade inspektioner kan icke-insatta operatörer enkelt lägga till ett nytt produktexempel, så programmerar kameran sig själv.

För komplicerade scenarier med många fler exempel och stora datauppsättningar har användare möjlighet att få åtkomst till datakraften i dStudio-molntjänsten från SICK i syfte att programmera sitt eget neurala nätverk, som sedan kan exporteras som en liten fil att köras på Inspector83x. Med SICK Nova kan avancerade användare också utöka sina anpassade utvecklingsmöjligheter ytterligare med hjälp av Lua-programmering och HALCON. Den SICK-molnbaserade tjänsten dStudio erbjuder även den unika fördelen i form av medarbetarsamarbete och dataadministrering - även detta med användarvänlighet i fokus.

Snabb dataöverföring med mångsidigt branschnätverkande

Efter konfiguration utförs bildslutsatsen direkt på Inspector83x från SICK, och resultaten skickas till maskinstyrningen i form av Ok- / felresultat eller sensorvärden. Inspector83x har optimerats för snabb dataöverföring i industrinätverk med dubbla portar för EtherNet/IP™- eller PROFINET-integrering. En särskilt avsedd och snabb Gigabit-Ethernet-port möjliggör överföring av högupplösta bilder, dataloggning samt TCP/IP-integrering. En inbyggd exportfunktion kan mata ut anpassade konfigurationer för vanliga PLC-typer med ett enkelt knapptryck.

Inspector83x från SICK har sju ingångar och fem utgångar. Den inbyggda funktionen för fördröjning och kö kalibrerar kamerans bildutmatning ytterst exakt baserat på antingen tid eller pulsgivarinmatningar i syfte att aktivera anslutna maskinkontroller, dvs för att utlösa avvisarmekanismen.

Fastän Inspector83x från SICK fungerar utmärkt som en separat enhet finns ett brett utbud tillbehör tillgängligt för installation där så krävs. En särskilt avsedd port för belysning kan anslutas till externa ljuskällor som till exempel bakgrundsbelysning eller ljusskenor. En NIR(Near Infrared)-variant kommer att finnas tillgänglig senare under 2024. Med hjälp av en vanlig C-infästningsgänga kan kunderna montera ett brett optikurval från SICH, samt får även flexibilitet att montera särskilt utformade linser från tredje part för komplexa inspektioner.SICK Inspector83x ger dig AI-kvalitetskontroll färdig att användas

© SICK
2D-visionssensorn Inspector83x från SICK ger färdiga machine vision-inspektioner med Artificiell Intelligens för standardinspektioner i krävande produktionslinor med högt tempo.


  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare