www.tillverkning-sverige.com
Vattenfall News

VATTENFALL PLACERAR MOBIL SNABBLADDSTATION I SÖDERKÖPING

Vattenfall kommer under en testperiod mellan maj och augusti att ha en mobil snabbladdare för elbilar på plats vid Hemköp i Söderköping, en strategisk placering längs med E22:an.

  group.vattenfall.com
VATTENFALL PLACERAR MOBIL SNABBLADDSTATION I SÖDERKÖPING

Den mobila laddenheten består av ett batteri utrustat med fyra Vattenfall InCharge snabbladdare. Den mobila laddstationen är en lösning som inte kräver permanent nätanslutning. Batteriet laddas under natten, då färre oftast laddar, via ett vanligt 63A-eluttag och har en laddeffekt upp till 240 kW.

– Det är spännande och mycket glädjande att tillsammans med Hemköp i Söderköping kunna erbjuda vår batterilösning för elbilsladdning. På relativt kort tid kan vi leverera en smart snabbladdlösning till vår kund. Potentialen för den här typen av mobila laddlösningar är enorm, säger Anders Skarin, projektansvarig på Vattenfall Network Solutions.

Den mobila snabbladdaren levererades till Hemköp i Söderköping den 7 maj. I ett första steg är planen att stationen finns tillgänglig till och med augusti.

– Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och göra kundupplevelsen så inspirerande och smidig som möjligt. Vår förhoppning är därför att kunderna ska uppskatta möjligheten till snabbladdning i samband med att de besöker vår butik, säger Per Arén, handlare Hemköp Söderköping.

Den mobila snabbladdstationen i Söderköping kommer att utvärderas efter sommaren för lärdomar och fortsatt utveckling.

Fakta:
  • Laddningshastighet upp till 240 kW.
  • Fyra fordon kan snabbladda samtidigt.
  • Den totala samtidiga laddningshastigheten är 300 kW och fördelas dynamiskt på alla fyra uttag.
  • Vattenfall InCharge (betallösning) är anslutet och pris hittas i InCharge app.

www.vattenfall.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare