www.tillverkning-sverige.com
Seco Tools

Clara Smith har utsetts till Vice President Strategy & Transformation

Från och med den 15 maj 2024 har Clara Smith tillträtt i rollen som Vice President Strategy & Transformation. Hon kommer även att bli medlem i SMG, Seco Management Group, och rapportera till Stefan Steenstrup, vd på Seco. Clara är baserad i Storbritannien.Clara tar med sig en gedigen erfarenhet inom strategi, transformation och ledarskap till sin nya roll. Med en stor erfarenhet av att driva genomgripande förändring i stora företag, har Clara expertis inom olika områden från marknads- och operativ strategiutveckling till företagsfusioner och förvärv, inklusive gränsöverskridande konkurrensfrågor och företagstransformation.

I sin senaste roll som Group Head of Market Strategy på Hitachi Rail spelade Clara en avgörande roll i att forma globala marknads- och operationsstrategier över regioner och affärsområden, inklusive organisk och inorganisk tillväxt. Clara har även lett en mängd olika företagsuppdrag för Hitachi Group, inklusive inom avkoldioxidisering och COP26. Innan Hitachi skaffade Clara sig värdefull erfarenhet genom att arbeta över sektorer från konsumentprodukter till utvecklingsbanker. Clara har examen från Oxford University och New York University.

”Med starka ledarskapsegenskaper, strategiska vision och förmåga att driva förändring, är Clara väl positionerad att leda Secos strategi- och transformationsinsatser in i framtiden. Claras erfarenhet gör henne till en utmärkt kandidat för den här rollen,” säger Stefan Steenstrup, vd på Seco.

I Claras nya roll kommer hon aktivt utforma den strategiska inriktningen för Seco samt driva övergripande företagsförbättringar och ökad effektivitet genom tvärfunktionellt samarbete. Hon kommer också att leda strategiutförande och strategisk affärsplanering, samt M&A-relaterade aktiviteter. Dessutom kommer hon att hantera identifieringen och utvecklingen av nya affärsmöjligheter, inklusive strategiska partnerskap. Genom digitalisering, nya förvärv och optimering av den nuvarande affärsmodellen kommer Clara att bidra till att stärka den ledande marknadspositionen och grunden för ytterligare intäktsökning.


Clara Smith har utsetts till Vice President Strategy & Transformation
Clara Smith Vice President Strategy and Transformation Seco

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare