www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK utökar storleken på kulskruvslager för höga laster

För att hjälpa OEM-leverantörer att producera större, eldrivna formsprutningsmaskiner, utökar NSK storleksintervallet på sina NSK TAC03 högbelastade kulskruvsstödlager från 120 till 180 mm.

NSK utökar storleken på kulskruvslager för höga laster
NSK TAC 03-lagerserier kan nu stödja högbelastade kulskruvar i eldrivna formsprutningsmaskiner

Den ökande förekomsten av elektriskt drivna formsprutningsmaskiner är en marknadstrend som drivs av bilindustrin. Här behöver man minska fordonets vikt och bränsleförbrukning vilket skapar efterfrågan på större plastkomponenter, såsom stötfångare, dörrmoduler och inredningskomponenter i ett stycke. Dessutom är sådana maskiner renare (ingen olja) och mer energieffektiva och tillförlitliga.

I jämförelse med självjusterande dragkraftrullager (den konventionella lösningen hittills) leder den högre begränsande hastigheten på vinkelkontaktkullagret NSK TAC03 till en snabbare insprutningsprocess och snabbare maskin. Dessutom krävs endast halva vridmomentet, ett resultat av minskad friktion i lagren vilket ger jämnare rotation i både fram- och backriktning.

Vinkelkontaktkullager är också lättare och snabbare att montera, och det finns inget behov av att justera förspänningen, till skillnad från högbelastningsrullager. På liknande sätt är ett axelhus inte nödvändigt.

En annan viktig egenskap är att byte från självjusterande dragkraftrullager till NSK TAC03-kullager gör att användare byter från olja till fett, vilket eliminerar all påfyllning. Utöver detta kommer nu lyftbulthål som standard. Bulthålen underlättar användning av kranar vid montering av de tunga lagren i formsprutningsmaskiner, vilket effektiviserar produktionen på OEM-anläggningar.

Efterfrågan på kulskruvar med högre lastkapacitet har sitt ursprung i behovet av allt större eldrivna formsprutningsmaskiner och servolösa maskiner. Detta har i sin tur ökat kravet på stödlager som kan erbjuda bättre prestanda vid hög belastning.

Dedikerade stödlager för högbelastningskulskruvar infördes först av NSK 1996, sedan dess har företaget fortsatt att utveckla denna viktiga produktportfölj.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare