www.tillverkning-sverige.com
Aggreko

Aggreko: Ny seniorutnämning på Aggreko ökar stödet för energiomställningen i Europa

Efter utnämningen av en ny vd för Europa har Aggreko formaliserat sina framtidsplaner för 2024 och framåt med lanseringen av Energising Change, ett nytt ramverk för hållbarhet som sätter stöd till energiomställning främst och i centrum.

Aggreko: Ny seniorutnämning på Aggreko ökar stödet för energiomställningen i Europa

Robert Wells, tidigare vd för Aggrekos affärsverksamhet i Afrika, Mellanöstern och Asien/Stillahavsområdet samt chef för globala event, har utsetts tills ny vd för den europeiska verksamheten och bibehåller samtidigt ansvaret för globala event. Wells har fokus inställt på att ge de europeiska kunderna tillgång till ny grönare teknik som stöttar utfasningen av fossila bränslen processen och att förankraEnergising Change-ramverket i regionen.

Energising Change formar Aggrekos arbetssätt både internt och tillsammans med kunder över hela världen. Ramverket gör det möjligt för Aggreko och företagen som de arbetar tillsammans med – vilka återfinns inom ett brett spektrum av sektorer med varierande krav – att införliva koldioxidsnåla kraft- och temperaturkontrolltekniker och effektivare sätt att arbeta. Ramverket utgör en central del av verksamhetens erbjudande i en tid då tydligare åtgärder krävs för att balansera motståndskraftig energi, ekonomisk bärkraft och åtgärder mot klimatet.

En rad stora investeringar som ger industrin mer direkt tillgång till renare och grönare energikällor, såsom utbyggnaden av små, medelstora och stora batterienergilagrings lösningar (BESS) är centrala delar i ramverket.

BESS ger energiintensiva sektorer, som tillverkningsindustri, datacentren och anläggningsindustri, möjlighet att integrera renare kraftkällor på plats och dessutom förbättra sin vitala motståndskraft, ett område som ökar i betydelse för företag över hela Europa.

Dessa kommer också att ha en nyckelroll i att minska koldioxidutsläppen från den europeiska byggindustrin, som i hög grad är beroende av dieselkraft men i hybrida tillämpningar.

Den senaste investeringen är en del i de mer än 140 miljoner dollar som öronmärkts under 2023 och 2024 för att utöka Aggrekos Greener Upgrade-utbud, som bland annat innefattar nya pannor, steg V-generation, batterier och kylaggregat.

Aggregko kommer att använda de investerade medlen till att stötta utfasning av fossila bränslen inom ett flertal av sina nyckelsektorer som tillverkning, PCR, events, anläggning och datacenter. Strategin har redan bevisats i projekt över hela kontinenten, exempelvis genom ett raffinaderi i Rumänien, där man tack vare Greener Upgrade-lösningen minskat koldioxidutsläpp, avfall och driftskostnader med en betydande mängd. Hybridlösningen i form av solceller i kombination med värme och kraft återvinner spillvärme från avgaser och en gasbaserad biprodukt från företagets process till att producera el till elnätet och anläggningens drift.

Energi resiliens är en annan central drivkraft för Energizing Change i en värld med höga energikostnader och nätbegränsningar som fortfarande utgör en utmaning för den ekonomiska utvecklingen.

Företaget är inställt på att fortsätta arbeta med energiintensiva sektorer som tillverkningsindustri, anläggning och datacentren och att introducera lösningar som förbättrar deras resiliens och dessutom minskar miljöpåverkan genom övergången till en modell för förnybar energi.

Energising Change bygger på Aggregkos goda rykte som en leverantör av överbryggande energilösningar. Genom ramverket åtar man sig att stötta övergången till förnybara energikällor genom att använda tillfälliga lösningar som stöd under uppbyggnad och driftsättning av morgondagens energisystem. I samarbete med viktiga kunder inom byggsektorn har Aggreko kunnat pröva användningen av BESS i kombination med alternativa bränslen som hydrerad vegetabilisk olja, HVO, och har sett utsläpps- och bränsleförbrukningsminskningar på 45 %.

Ett åtagande i energieffektivitet är också en del av ramverket, där företaget nu utökar sin strategi inom digitalisering genom fjärrövervakning och dataanalystjänster. Detta kommer att säkerställa att utrustningen är fungerar optimalt, oavsett var den finns.

Robert Wells, Europa-vd på Aggreko, tillägger: "Energising Change är en förklaring av vår vision, syfte och riktlinjer. Den sätter upp mål och skapar handlingsutrymme i vår verksamhet samt ger en signal till kunderna att vi är engagerade i en positiv pragmatiskt driven förändring. Med fokus på att bygga resiliens och göra det möjligt att intensifiera den förnybara energiomställningen är Aggreko fast beslutna om att fortsätta sitt stöd till kunder över hela Europa.”

För mer information om Energizing Change,klicka här.

www.aggreko.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare