www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK:s guiderobot LIGHBOT™ närmar sig lansering

Under de senaste månaderna har NSK Japan arbetat i nära samarbete med Kanagawa Rehabilitation Centre och testkört företagets innovativa guiderobot LIGHTBOT, som har inomhusnavigering och kan undvika hinder. Produkten erbjuder redan ett antal avancerade funktioner för styrning, säkerhet och användbarhet. NSK Japan kommer nu att fortsätta sin utveckling för att färdigställa LIGHBOT inför den europeiska lanseringen hösten 2016.

NSK:s guiderobot LIGHBOT™ närmar sig lansering
Bild1.jpeg – NSK:s guiderobot LIGHTBOT™ har inomhusnavigering och undviker hinder

LIGHTBOT-tekniken har utformats som ett substitut för ledar- och hjälphundar, och förbättrar både funktions- och rörlighetsstöd för synskadade och äldre användare. Dessutom kan LIGHBOT eliminera behovet av sjukhuspersonal eller vägledare för att eskortera besökare som behöver assistans, så att personalen kan fokusera på sin huvuduppgift.

Roboten kan flytta till koordinater som matats in av användare via en pekskärm, och beräkna sin egen position baserat på kartdata och tillryggalagd sträcka. Ytterligare innovationer omfattar möjligheten att ge röstvägledning till destinationen.

Användarvänlighet är också en viktig funktion vilket gör att LIGHTBOT tryggt kan vägleda användare i byggnader såsom sjukhus och myndigheter. Det bör påpekas att ingen inlärningsfunktion krävs, så det kommer även att fungera när användaren besöker byggnaden för första gången.

Speciellt för äldre användare så har höjden på robotens grepp utformats enligt statistiska uppgifter. Greppets höjd från golvet är 96 cm, som är avsedd att passa de flesta användare baserat på genomsnittlig kroppslängd.

Andra innovationer, som utvecklats av NSK Japan, omfattar förmågan att upptäcka markörer i taken i flervåningshus för att hjälpa LIGHTBOT att känna igen dess nuvarande plats. Detta gör det möjligt för roboten att använda hissar när detta behövs. Dessutom kan batteriet, som har lång livslängd, laddas utan avlägsnande.
NSK:s guiderobot LIGHBOT™ närmar sig lansering

NSK Japan kommer nu att fortsätta arbeta med Kanagawa Rehabilitation Centre för att säkerställa att LIGHBOT förbättras och utvecklas i linje med de individuella kraven från dess potentiella användare.
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare