www.tillverkning-sverige.com
binder Connnector News

binder IP67 – även när de säras

Kontaktdonen i binders serier 670 och 770 har skyddskåpor som tillförlitligt skyddar komponenterna mot inträngning av damm och vätska när de är inte är ihopkopplade.

binder IP67 – även när de säras

binder, en ledande leverantör av runda industriella kontaktdon, lägger till skyddskåpor för kabelkontaktdon i produktserierna NCC (Not Connected Closed) 670 och 770. Kåpornas uppgift är att förhindra inträngning av partiklar och fukt när gränssnitten inte är ihopkopplade. Skyddskåporna är utrustade med remmar som enkelt fästs på kontaktdonen.

Kontaktdonen i 670- och 770-serierna används exempelvis i handhållna enheter. Om en tillämpning kräver att kontaktdonet tas bort från enheten, utan skyddskåpa, utsätts den för miljöpåverkan där den används. Kåpan säkerställer miljöskydd enligt IP67 – mot damm och tillfällig nedsänkning – även när kontaktdonet inte är ihopkopplat.

NCC – flexibelt och utrymmessnålt
Med sina 670- och 770-serier erbjuder binder kompakta och mycket mångsidiga kontaktdon med 5 och 8 benanslutningar med bajonettlåsning. De är utformade för krävande miljöförhållanden som kräver att gränssnittet skyddas enligt IP67. Typiska användningsområden finns inom testutrustning, mätteknik och belysning samt i skyltar och andra enheter som måste kunna tvättas.

NCC-produkterna kännetecknas av en speciell egenskap: Tack vare sin utformning skyddas den panelmonterade delen av ett fjäderbelastat plastlock som säkerställer att honkontakterna förblir inneslutna i höljet. Även när de är isärkopplade skyddas de panelmonterade delarna från kontakt, damm och stänkvatten på alla sidor eller tillfällig nedsänkning i vatten (670-serien: IP54, 770-serien: IP67). Med hjälp av de skyddskåpor som nu finns tillgängliga för hankontakterna uppnås IP67 även när kontaktdonen inte är ihopkopplade.

Användning vid övervakning av vattennivå
Vid övervakning av vattennivån i brunnar används nivågivare tillsammans med kommunikationsmoduler som skickar mätresultaten till en central datahubb. Gränssnittet mellan sensor och modul implementeras med hjälp av ett NCC-kontaktdon. Detta eliminerar behovet av manuell mätning av vattennivån, och data från många brunnar kan övervakas på distans från en styrcentral. Modulerna kräver dock regelbunden rengöring och underhåll. Skyddskåpan förhindrar då att vatten och smuts tränger in i NCC-kontaktdonet; den gör även att donet är säkert under transport och installation.

Förutom fyllnadsnivån kan toppmoderna sensorer även mäta vattenkvaliteten. Sådana enheter fungerar vanligtvis med en dataloggningsbox och ibland är det nödvändigt att växla mellan enskilda sensorer. Även här är det viktigt att skydda NCC-kontaktdonen från smuts och vatten så att ett korrekt mätresultat uppnås så snart anslutningen återupprättas.

www.binder-connector.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare