www.tillverkning-sverige.com
Universal Robots News

UNIVERSAL ROBOTS LANSERA NY KOLLABORATIV ROBOT SOM LYFTER 30 KG

Universal Robots kommer att utöka sin ledande produktportfölj med en ny cobot som kan hantera en nyttolast på 30 kg.

UNIVERSAL ROBOTS LANSERA NY KOLLABORATIV ROBOT SOM LYFTER 30 KG

UR30 är den andra coboten i Universal Robots nya serie av innovativa, nästa generations cobotar och bygger på samma arkitektur som den prisbelönta UR20. Trots sin kompakta storlek erbjuder UR30 extraordinär lyftkraft, och dess överlägsna rörelsekontroll säkerställer perfekt placering av stora nyttolaster så att den kan arbeta i högre hastigheter och lyfta tyngre laster.

Detta gör UR30 idealisk för flera applikationer, inklusive maskinbetjäning, materialhantering och skruvdragning med högt vridmoment. För maskinbetjäning ger den höga nyttolasten nya möjligheter eftersom coboten kan använda flera gripdon samtidigt. Det innebär att den kan ta bort färdiga delar och lasta mer material i ett enda pass, vilket förkortar omställningstiderna och maximerar produktiviteten.

UR30 kommer också att effektivt stödja skruvdragning med högt vridmoment eftersom den kan hantera verktyg med större och högre effektmoment, och tack vare en steady mode-funktion ger UR30 rak och konsekvent skruvdragning. Detta kommer att vara till nytta inom till exempel fordonsindustrin.

Utöver detta gör nyttolasten på 30 kg UR30 till en utmärkt matchning för materialhantering och palletering av tunga produkter inom alla branscher, med det lilla fotavtrycket som gör att den passar in i nästan alla arbetsytor – vilket avlastar människor från de tunga lyften. Med en vikt på endast 63,5 kg kan den också enkelt flyttas mellan arbetsceller.

www.universal-robots.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare