www.tillverkning-sverige.com
BALLUFF

Transducer BTL med realtids Ethernet-gränssnitt

De nya transducer-enheterna i stav- och profilhus med ett Ethernet-gränssnitt från Balluff erbjuder flera fördelar för maskintillverkare och operatörer när det gäller start- och maskinoutput. De standardiserade kommunikationsprotokollen och automatisk adresstilldelning förenklar integration av transducern i styrenheten och anläggningsnätverket. På grund av detta är en komplex programmeringsprocess inte längre nödvändig. Detta leder till en förkortad maskinstarttid, låga implementeringskostnader och minskar samtidigt felkällorna.

Transducer BTL med realtids Ethernet-gränssnitt
De 4 diagnostiska lysdioderna på sensorhuvudet kan kontrollera både sensorstatus och status för Ethernet-anslutningen. Detta stödjer enkelt underhåll och snabb service.

Transducern är idealiskt lämpad för användning i avancerade tillämpningar (sådana som omfattar styrda axlar, till exempel) på grund av synkron, extremt snabb och säker realtidsöverföring av data och den exakta, mycket dynamiska positionsmätningen med 1 µm upplösning. Denna fördel bidrar till en högre maskinproduktion och förbättrad produktionskvalitet. Transducer-enheterna i BTL7-serien kan upptäcka och behandla upp till 16 positionsgivare. Två värden kan matas ut för varje positionskodare: position och hastighet. På grund av detta kan en enda mätning ge upp till 32 uppmätta värden.

Valbara realtidsbaserade Ethernet-gränssnitt omfattar Profinet IRT, EtherCAT och Varan. Produktportföljen omfattar totalt fyra utföranden: det klassiska stavhuset för montering i cylindern och tre profilversioner för flexibel montering på en maskin. Profilerna är uppdelade i en kvadrat med 36x36 mm utformning, en extremt platt profil med en total höjd av 21 mm och en rund profil på 30 mm i diameter.

Transducer med realtids Ethernet-gränssnitt kan användas i alla miljöer där hög kontrolldynamik och noggrannhet krävs. Detta inkluderar områden av materialbearbetning, plastindustri, omformningsteknik och livsmedelsindustri.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare