www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB UTÖKAR SITT UTBILDNINGSUTBUD MED LANSERINGEN AV IRB 1090

Den nya roboten IRB 1090, som verifierats av STEM.org, är framtagen för att vidareutbilda studerande inför framtidens arbetsmarknad.

ABB UTÖKAR SITT UTBILDNINGSUTBUD MED LANSERINGEN AV IRB 1090

ABB Robotics utvidgar sitt utbildningserbjudande i och med lanseringen av IRB 1090. Den industriella utbildningsroboten 1090, som verifierats av det globalt erkända utbildningsinstitutet STEM.org, är framtagen för att höja kompetensen hos studenter och ge dem en konkurrensfördel när de ska söka jobb. Den nya utbildningsroboten utgör en viktig del av ABB:s bredare utbildningserbjudande, som innefattar ytterligare industrirobotar, utbildningspaket och nästa generations styrenheter samt marknadsledande programmerings- och simuleringsprogramvara.

ABB:s IRB 1090 har en räckvidd på 580 mm och en nyttolast på 3,5 kg och tillsammans med 10 procent mindre klimatavtryckoch 20 procent lägre vikt jämfört med föregångaren vilket gör den enkel att flytta, installera och placera i en anläggning. Utbildningsroboten ger tillsammans med ABB:s ultratunna styrenhet OmniCoreTM E10 fler funktioner så att studerande kan finslipa sina färdigheter i den senaste robotutvecklingen, inklusive rörelsestyrning, TrueMove, QuickMove, Externally Guided Motion samt energibesparande lösningar för återmatning från elnätet.

Studerande som använder roboten och styrenheten får också lära sig hur robotautomation kan driftsättas i olika sektorer och tillämpningar. Utbildningsinstitutioner, robotåterförsäljare och systemintegratörer kan utforma och anpassa ett antal olika applikationsceller, som montering, materialhantering, bågsvetsning och dispensering. Det kan innefatta olika tillbehör som inspektionskameror, gripare, arbetsstycken, lagerbockar och flyttbara vagnar för specifika krav.

Som en del av ABB:s satsning på att göra robotar tillgängliga för alla ingår 100 kostnadsfria premiumlicenser för RobotStudio® vid köp av roboten IRB 1090. RobotStudio® är ett virtuellt verktyg som studerande kan använda för att lära sig grunderna i robotprogrammering redan innan man köpt in en fysisk robot.


ABB UTÖKAR SITT UTBILDNINGSUTBUD MED LANSERINGEN AV IRB 1090

ABB arbetar med utbildningsinstitutioner i över 40 länder för att hjälpa studerande för att hjälpa studerande att lära sig grunderna i robotprogrammering, och utbildar över 30 000 studerande från skolor, gymnasier och universitet runt om i världen varje år.

Mer information finns på webbsidorna om utbildningsroboten IRB 1090 och robotik i utbildningen.

www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare