www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB INVESTERAR I STRATEGISKT PARTNERSKAP MED STARTUPFÖRETAG INOM REN ENERGI FÖR ATT ERBJUDA EN TOTALLÖSNING FÖR VINDKRAFT

ABB Motion förvärvar en minoritetsandel i WindESCo, en ledande analysprogramvaruleverantör för förbättring av vindturbiners prestanda och tillförlitlighet.

ABB INVESTERAR I STRATEGISKT PARTNERSKAP MED STARTUPFÖRETAG INOM REN ENERGI FÖR ATT ERBJUDA EN TOTALLÖSNING FÖR VINDKRAFT

ABB Motion och WindESCo har undertecknat ett strategiskt partnerskap, där ABB har förvärvat en minoritetsandel i företaget genom riskkapitalenheten ABB Technology Ventures (ATV). USA-baserade WindESCo är den ledande leverantören av analysprogramvara för förbättring av vindturbiners prestanda och tillförlitlighet. Med hjälp av WindESCos lösningar kommer investeringen att stärka ABB:s position som banbrytare för ett samhälle med låga koldioxidutsläpp samt stärka positionen inom sektorn för generering av förnybar energi. Lösningen gör att företaget kontinuerligt kan förbättra vindturbinernas prestanda och tillförlitlighet, erbjuda helhetslösningar för vindkraftskunder och öppna upp en ny marknadskanal för det digitala erbjudandet. Ekonomiska detaljer kring investeringen har inte redovisats.

ABB är en ledande fristående leverantör av vindkraftskonverterare för mellanspännings- och lågspänningsvindturbiner. WindESCo har 25 medarbetare och arbetar med 40 kundprojekt i 18 länder. Företaget har utvecklat en marknadsledande OEM-agnostisk programvara för övervakning av tillgångsprestanda som automatiskt kan detektera avvikelser i vindturbiner, föreslå korrigerande åtgärder samt mäta resultaten. Företaget har också utvecklat en s.k. wake-optimeringslösning som utnyttjar data i en hel vindkraftspark för att optimera anläggningens produktion. I och med det samlade erbjudandet kan ABB och WindESCo nu erbjuda kunderna en totallösning. WindESCo kan utnyttja ABB:s expertis inom el till att ytterligare stärka programvaruerbjudandet medan ABB täpper till klyftan i vindkraftsportföljen genom att tillföra ett digitalt erbjudande till de redan befintliga digitalt uppkopplingsbara vindkraftskonverterarna.

Samarbetet bidrar till att utöka ABB:s ekosystem av innovationspartners som tar fram lösningar som stöttar minskade koldioxidutsläpp och energieffektivisering. Sedan 2009 har ABB gjort investeringar på cirka 400 miljoner dollar från sin Capital Venture-arm som ligger i linje med portföljen inom electrification, robotics, automation och motion.

www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare