www.tillverkning-sverige.com
Parker News

Parker utökar sin portfölj av drifter med variabel frekvens med två nya serier av Ethernet-aktiverade och prisvärda drifter för allmänna industriella tillämpningar

Parker Hannifin, världsledande inom rörelse- och styrteknik, har introducerat två nya serier av likströmsdrifter som uppfyller de senaste kraven för den industriella marknaden.

Parker utökar sin portfölj av drifter med variabel frekvens med två nya serier av Ethernet-aktiverade och prisvärda drifter för allmänna industriella tillämpningar

AC15 och AC20 ligger mellan Parkers befintliga AC10- och AC30-serier och tillhandahåller en mängd funktioner för en serie av medeldrifter utan att du behöver betala för ”systemdriftsfunktioner” som inte alltid är nödvändiga. Dessa inkluderar en inbyggd webbserver, SD-kortplats, ”Fire Mode”, två oberoende PID-slingor och funktioner för flerstegssekvensering.

Parkers nya drifter är utformade för branschens mittensegment och har funktioner som gör dem perfekta för flera tillämpningar, från enkla fläkt-/pumpstyrenheter och transportörer till produktionslinjer med flera drifter som kräver hastighetsföljning och lindningsräknare.

AC15-serien har utformats för att vara bakåtkompatibel med både AC10-serien och dess föregångare. AC15 erbjuder Safe Torque Off till SIL2/PLd och Ethernet-kommunikation som standard, och är tänkt att vara en prisvärd och kompakt lösning för motorstyrningstillämpningar med öppen slinga. AC15 finns i varianterna 230 V enfas, 230 V trefas och 400 V trefas, med en effektklassning på mellan 0,37 kW och 30 kW. Allihopa har hög ingång/utgång och fullt konfigurerbart internt blockschema, och både induktions- och PMAC-motortyper stöds.


Parker utökar sin portfölj av drifter med variabel frekvens med två nya serier av Ethernet-aktiverade och prisvärda drifter för allmänna industriella tillämpningar

AC20-serien utökar AC15 både när det gäller funktionalitet och effektklassning, och täcker intervallet 1,5 kW till 180 kW i varianterna 230 V enfas, 230 V trefas och 400 V trefas. Anslutningen utökas för att tillhandahålla både EtherNet/IP och PROFINET IO som standard via den inbyggda Ethernet-porten, medan ytterligare fältbussalternativ kan monteras via en särskild plats för kommunikationsalternativ. Ytterligare utökningsalternativ inkluderar ett prisvärt feedbackkort för kodarens hastighet och ett allmänt IO-utökningskort. Båda utökningskorten kan monteras på AC20-driften i en av två tillvalsplatser, vilket möjliggör motorstyrning med sluten slinga med enkel hastighetsföljning, en drift med öppen slinga med exceptionellt högt IO-antal eller till och med en blandning av båda.

Andra funktioner som AC20 har utöver dess billigare syskon innefattar en inbyggd alfanumerisk display, inbyggd lindningsfunktion och över 100 programmerbara interna kabelanslutningar för maximal applikationsflexibilitet.

Nyckeln till både AC15-seriens och AC20-seriens enkla användning och funktionalitet är Parkers berömda programvara för programmering, DSELite. Med DSELite kan Parkers drifter programmeras genom ett intuitivt blockschema, där varje block representerar en driftfunktion och varje block kan länkas till ett annat med ett enkelt ledningssystem. DSELite har uppgraderats för att möjliggöra programmering och onlineövervakning i realtid av applikationen via Ethernet när den används med AC15 eller AC20, och har nu ett snabbt oscilloskop med dataloggningsmöjlighet.

Mer information om AC15- och AC20-drifter finns på https://ph.parker.com/se/sv/ac-variable-frequency-drives-kw-rated-ac15-series, https://ph.parker.com/se/sv/product-list/ac-variable-frequency-drives-kw-rated-ac20-series

www.parker.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare