www.tillverkning-sverige.com
Vasttrafik News

Nya skyltar ger bättre trafikinfo

Nu byter Västtrafik successivt ut avgångsskyltar på många hållplatser i regionen. Den nya skylten ska ge resenärerna en bättre överblick. Det är ett första steg i ett generationsbyte av hela Västtrafiks digitala skyltsystem.

Nya skyltar ger bättre trafikinfo
Västtrafik installerar 100 nya skyltar i regionen, med mer information än tidigare. Foto: Västtrafik.

Under hösten sätter Västtrafik 100 nya batteridrivna avgångsskyltar i drift på hållplatser runtom i regionen. Det rör sig om hållplatser där det inte finns tillgång till el. På den nya skylten ryms betydligt mer information än de tidigare. På skylten visas både flera avgångar och störningsinformation i samma vy för att ge resenärerna en bättre överblick på sin resa. Texten har också bättre kontrast mot bakgrunden, vilket underlättar för läsningen.

Flest i Göteborgsområdet

För att öka synligheten och ge en tydlig igenkänning har skyltarna också fått en ny design med en ram i Västtrafiks cyanblå färg. De flesta skyltar sätts upp i Göteborgsområdet, på bland annat knutpunkterna Gamlestads torg, Beryllgatan, Mölndals bro och på flera öar i södra skärgården.

Lättare att hitta information
Utbytet av batteriskyltarna är ett första steg i Västtrafiks arbete att uppgradera hela det digitala skyltsystemet. Syftet är också att skapa en enhetlighet som bidrar till att resenärerna känner igen sig och lättare kan hitta informationen de söker.

– Resenärerna ska vara trygga i att få rätt information vid rätt tillfälle och känna igen sig på våra plattformar. Vi vill att avgångstavlan ser likadan ut oavsett om de tittar på avgångsskylten på hållplatsen, reseplaneraren på webben eller i vår app Västtrafik To Go, säger Thom Birkeland, IT-chef på Västtrafik.

När de nya batteriskyltarna kommit på plats fortsätter Västtrafik med övriga skylttyper och uppgraderar under kommande år hela skyltbeståndet. Totalt består det av ungefär 2 000 skyltar.

www.vasttrafik.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare