www.tillverkning-sverige.com
BRADY

Flexibel etikettmatare för SMT-linor ger prisvärd spårbarhet åt alla slags företag

Den globala identifieringsspecialisten Brady och tysklandsbaserade AMS Software & Elektronik har ingått i ett partnerskap för att erbjuda högteknisk, automatiserad och prisvärd spårbarhet för etikettmatare åt elektroniktillverkare i hela Europa, Mellanöstern och Afrika. ”Kombinationen av den flexibla AMS ALF14 etikettmatarserien och Bradys avancerade spårbarhetsetiketter ger användare en mycket effektiv automatiseringslösning för märkning åt SMT-linor inom mönsterkortstillverkning”, säger David Walmsley, EMEA Business Development Manager på Brady.

Flexibel etikettmatare för SMT-linor ger prisvärd spårbarhet åt alla slags företag
Spårbarhet
”Behovet av spårbarhet har aldrig varit större”, fortsätter Walmsley. ”De dagar när den drevs och verkställdes av de största företagen är förbi. Nuförtiden drivs kraven på spårbarhet av industrier och drivs nedåt i leveranskedjan, vilket betyder att relativt små företag måste kunna uppfylla dem. Vi anser att prisvärda etikettmatare av hög kvalitet kommer att utgöra en del av lösningen som ger kostnadseffektiv spårbarhet åt hela leveranskedjan.”

Olika storlekar
AMS ALF14 etikettmatarserien har en mycket konkurrenskraftig kostnadsstruktur och en hållbar design som enkelt kan justeras till vanliga etikettstorlekar och tejpbredder från 5 × 5 mm till 53 × 53 mm. ”ALF14-25 ALF14-40 och ALF14-55 minskar kostnaden och ökar kvaliteten eftersom etiketternas bärbanor inte behöver skäras till specifik storlek och matarna inte är begränsade till en etikettstorlek”, säger Ivan Bajic, General Manager för AMS Software & Elektronik GmbH. ”ALF14 Etikettmatarserien tillmötesgår olika branschers behov och hanterar etikettmaterial upp till olika maxstorlekar och är det främsta valet för elektronisk tillverkning och specialmaskiner”. Dessutom är alla ALF14-modeller modulära etikettmatare, vilket eliminerar behovet att byta ut hela mataren om och när du byter ut dina pick-and-place-maskiner. Endast matarmaskinens adapter behöver bytas ut, till högst 20 % av kostnaden för en ny matare.

Enkel att använda
Till alla tre etikettmatarna i ALF14-serien medföljer adaptrar för vanliga SMT pick-and-place-system, vilket gör den till ett extremt flexibelt verktyg med en mycket kort uppsättningstid. För att passa in den i en annan maskin fäster du bara motsvarande adapter på mataren så är ditt spårbarhetssystem igång igen.

Etikettmatarnas helautomatiska etikettguidesystem garanterar reproducerbar etikettpositionering för pick-and-place-system. Deras enkla och snabba avkänning och dispensering svarar mot kraven för modern plockutrustning, samtidigt som deras kompakta design minimerar kravet på utrymme i matarställningen.

”Det enkla bytet av förbrukningsartiklar, även med olika etikettstorlekar, är ett utmanande branschkrav som AMS fokuserade på under produktutformningen. Varje ALF14 etikettmatare kan dispensera många olika slags etiketter, vilket möjliggör snabb och enkel hantering under vanlig drift”, säger Mr. Bajic.

Specialiserade spårbarhetsetiketter för mönsterkort
Brady UltraTemp™ etikettserien kan levereras i otryckt eller förtryckt format enligt dina specifikationer och är redo för dispensering med ALF14 etikettmatarna. UltraTemp-etiketter förblir intakta och läsbara genom hela mönsterkorttillverkningsprocessen och kan motstå ett stort antal kemikalier, temperaturer och högt tryck, samtidigt som materialets och tryckets integritet upprätthålls för komplett spårbarhet genom leveranskedjan. Dessutom är etiketterna specifikt utformade för att tillmötesgå behoven för modern automatisering. ”Brady ägnade många år att utveckla material som är enkla att dispensera”, säger David Walmsley. ”Även om det bara är en etikett så stannar produktionslinjen om den inte dispenseras korrekt och din spårbarhet kan gå förlorad. Brady löste vanliga problem med automatisk märkning och utvecklade material för att övervinna dessa problem”.

Ökad flexibilitet
Brady Ultra Temp-etiketter kan till och med tryckas på plats med en Brady-skrivare kopplad till AMS ALF14-etikettmataren. Om du behöver många olika tryck kan du, genom att lägga till en Brady etikettskrivare till din automatiserade spårbarhetslösning, göra det möjligt att skriva ut alla slags streckkoder, QR-koder eller serienummer i mycket motståndskraftigt bläck på otryckta spårbarhetsetiketter som tillmötesgår den moderna SMT-linans krav.

Vill du få mer information eller en kostnadsfri ALF14-demo, kan du skicka ett meddelande till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Flexibel etikettmatare för SMT-linor ger prisvärd spårbarhet åt alla slags företag
Flexibel etikettmatare för SMT-linor ger prisvärd spårbarhet åt alla slags företag

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare