www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK erbjuder kulskruvar med DIN-standard från lager

NSK har utvecklat en ny serie standardkulskruvar som helt överensstämmer med internationella DIN-standarden. Denna serie kulskruvar kommer att finnas tillgänglig från lager när den officiellt lanseras på den europeiska marknaden i februari 2016. För många OEM-kunder kommer detta att minimera ledtiderna. Utöver specialbeställda kulskruvar som möter olika kundkrav var NSK ett av de första företagen som introducerade standardkulskruvar direkt från lagerhyllorna.

NSK erbjuder kulskruvar med DIN-standard från lager
Den nya seriens kulmutter är designad och tillverkad för kompakthet och dimensionskompatibilitet i enlighet med DIN69051-5. Potentiella tillämpningar för dessa kulskruvar är omfattande och innefattar sådana tillämpningar som maskinverktyg, fordonstillverkningsutrustning och tillverkningsutrustning för halvledare.

Totalt kommer NSK att erbjuda 11 olika modeller och 33 typer av DIN-standardkulskruvar från lager, med axeldiametrar från 20 till 50 mm, leder från 5 till 20 mm och totala längder från 700 upp till 2800 mm. När det gäller specifikation så erbjuder NSK DIN-standardkulskruvar ett maximalt DN-värde på 150.000 och 160,000, en precisionsklass på JIS CP5 (bättre än ISO P5), P (oversize-kula) förspänningstyp, och vardera änden cirkulationsmetoder enligt deflektortyp eller brodeflektortyp.

Den största fördelen för OEM-tillverkare med lagertillgänglighet är kort ledtid. Genom att lämna axeländen obearbetad har NSK möjlighet att maskinbearbeta axeländen lokalt i enlighet med kundspecifika krav. För att ytterligare hjälpa OEM att minska time-to-market. NSK erbjuder högprecisionstätningen X1, som är populär för verktygsmaskiner, samt smörjenheten NSK K1 som tillval. Härigenom kan NSK ge ytterligare funktionalitet åt kulskruvarna för att möta behoven hos kundtillämpningarna. Högpresterande X1-tätning innebär dubbla funktioner med mycket dammskydd och överlägsen fetthållning och NSK K1 smörjenhet innebär självsmörjning för längre och underhållsfri prestanda. NSK kan även erbjuda ett utbud av precisionskulskruvsstödlager och Linear Guides från lager, tillsammans med andra valfria komponenter såsom tätningar och smörjenheter.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare