www.tillverkning-sverige.com
CNH Industrial

CNH Industrials nya Cesenafabrik officiellt invigd

Den nya fabriken kommer tack vare stora investeringar att bli strategisk för produktion av kompakta entreprenadmaskiner, även elektriska modeller. Invigningen följer efter ytterligare ett öppnande i San Piero i Bagno, måndag den 26 juni.

CNH Industrials nya Cesenafabrik officiellt invigd
En ny CNH Industrial-anläggning, avsedd till produktion av minigrävare upp till 2 ton, inklusive elektriska modeller och minibandlastare, invigdes idag i Cesena. Vid invigningsceremonin deltog Vincenzo Colla, ansvarig för ekonomisk utveckling av regionen Emilia-Romagna, Enzo Lattuca, borgmästare i Cesena och president för provinsen Forlì-Cesena samt Stefano Pampalone, CNH Industrial Constructions vd och Federico Bullo, chef för Construction Europe på CNH.

Vid invigningen offentliggjorde Stefano Pampalone en donation värd 500 000 euro till civilskydd, som en bekräftelse av företagets engagemang för Cesena-området och dess närhet till de samhällen som drabbats av den senaste översvämningen.


CNH Industrials nya Cesenafabrik officiellt invigd

Tack vare förvärvet av Sampierana Spa i slutet av 2021, och de efterföljande investeringarna som CNH Industrial gjort i fabriken i Cesena som invigdes i veckan, kommer man att kunna hantera ökningen av produktionsvolymerna på ett bättre sätt och stötta och vaka över den historiska platsen i San Piero i Bagno, som med sina 14 000 m2 inrymmer de administrativa kontoren, designhubben och ett FoU-center, specialiserat på elektrifiering och tillverkning av kompakta maskiner.

En anläggning av excellens som från och med igår har också en ny matsal, invigdes av CNH Industrials ledning under närvaro av vice borgmästare i Bagno di Romagna, Enrico Spighi.


CNH Industrials nya Cesenafabrik officiellt invigd

CNH:s industriella kapacitet med stark förankring i regionen, har nu fler än 400 anställda fördelade mellan San Piero i Bagno och Cesena, varav 60 % är under 35 år. Här ståtas också med design och utveckling av produkter som alltid har varit en referenspunkt i sektorn, uppskattade internationellt och exporterade över hela världen under varumärkena CASE Construction Equipment, New Holland Construction och Eurocomach.

”Dagens invigning representerar en viktig investering för vår region och har ett starkt symbolvärde för detta område, som är redo att starta om och konkurrera på den globala marknaden. Den nya anläggningen, ett Center of Excellence för kompakta entreprenadmaskiner, är ett bevis på kvaliteten på vår skickliga personalstyrka, tillsammans med visionen om ett stort multinationellt företag med solida rötter i det lokala området, som alltid blickar framåt”, sa Vincenzo Colla.


CNH Industrials nya Cesenafabrik officiellt invigd

"Tack vare kompetensen, innovationsgraden, passionen och engagemanget hos människor i Cesena och San Piero i Bagno, fortsätter vi vår strategi för internationell utveckling och förstärkning av anläggningssegmentet på nyckelmarknader", sa Pampalone. "Vårt beslut att starta verksamheten i denna svåra tid för regionen, markerar vårt företags åtagande att stötta återgången till affärsverksamhet i området och hjälpa de samhällen som drabbats av översvämningarna.”


CNH Industrials nya Cesenafabrik officiellt invigd

Federico Bullo sa: "När CNH Industrial förvärvade industrianläggningen i slutet av 2021 var det med avsikten att få den att växa ytterligare genom att investera i teknik, forskning och utveckling och framför allt investera i människor. Den senaste invigningen av matsalen i San Piero och den i Cesena idag är ett påtagligt bevis på det engagemanget."

Morgonen avslutades med en rundtur i den nya fabriken och en presentation av maskinerna, inklusive den nya helelektriska minigrävaren på 1,5 ton som fortsätter CNH Industrials elektrifieringsstrategi för anläggningsmaskiner, och som snart kommer att få sällskap av den större 2,5 tons modellen. De två modellerna kommer att täcka de två viktigaste segmenten på marknaden, med sikte på hållbarhet och minskad miljöpåverkan.


CNH Industrials nya Cesenafabrik officiellt invigd

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare