www.tillverkning-sverige.com
Dormer Pramet

Dormer Pramet bygger en ny fabrikshall

Dormer Pramet expanderar tillverkningsanläggningen i Šumperk, Tjeckien, med en ny fabrikshall på 4 500 kvm som beräknas stå färdig 2024.


Den globala skärverktygstillverkaren tillkännagav sina byggplaner 2022, och började därefter förberedande arbeten av byggplatsen.

Sandviks VD Stefan Widing besökte byggplatsen i november 2022, och tog första spadtaget tillsammans med Nadine Crauwels, VD på Sandvik Machining Solutions och Eduardo Martin, VD på Dormer Pramet.

Nu har byggarbetet av den nya fabrikshallen kommit igång. Dormer Pramets produktion av vändskärsverktyg kommer att öka avsevärt, och första leveransen från den nya fabrikshallen beräknas till slutet av 2024.

De senaste visualiseringarna av den nya fabrikshallen har publicerats, där den kan ses strax intill den existerande anläggningen. När den väl står färdig kommer fabrikshallen att husera företagets press- och sintringsavdelningar. Omlokaliseringen till den nya hallen kommer att frigöra utrymmen i de nuvarande anläggningarna.

Genom en kombination av ny teknik och investeringar i ytterligare maskiner i de existerande anläggningarna, kommer expansionen att medföra en ökning av produktionskapaciteten med mer än 50 %.

Detta kommer att stödja Dormer Pramets planerade försäljningstillväxt under de kommande åren, och hjälpa kunder runt om i världen att få tillgång till ett brett utbud av vändskärsverktyg för olika industrier.

För ytterligare information, besök https://www.dormerpramet.com/Latest-visuals-of-the-new-Hall-revealedDormer Pramet bygger en ny fabrikshall


Dormer Pramet bygger en ny fabrikshall
Bildtext: Den senaste renderingen av den nya fabrikshallen i Šumperk.

Video 1 - Outside view: https://youtu.be/VAnR2miZ86c

Video 2 - Inside view: https://youtu.be/8gruH8Nv6tQ

Live webcam: https://dormerpramet.panomax.com/sumperk

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare