www.tillverkning-sverige.com
BALLUFF

Absoluta återkopplingssystem för effektiva drivenheter

BML-serien från Balluff erbjuder robusta, precisa och snabba absoluta positions- och vinkelmätsystem, som är idealiska för installation eller direkt integration i driv- och positioneringssystem. De nya, magnetiskt kodade absoluta positions- och vinkelmätsystemen med Permagnet® Nonius-teknik fyller en lucka i segmentet kompakta, integrativa, absoluta mätsystem med IP 67-hus för extern installation. Som ett öppet kit för full integration har de nu möjlighet att användas i roterande tillämpningar. Med hjälp av dessa system kan format, drag och ändläge hos axlarna justeras automatiskt, snabbt och på ett tillförlitligt sätt.

Absoluta återkopplingssystem för effektiva drivenheter
Den nya absoluta avkodardisken kan enkelt integreras i motorer och ställdon som en mycket exakt, absolut återkopplingslösning. På grund av detta är den ett effektivt alternativ till konventionella magnetiska eller optiska lösningar för noggrann styrning av motorer och drivsystem. De låga kraven på utrymme för lösningar i roterande tillämpningar är en annan iögonfallande fördel. Den mäter endast 12-20 mm i längd och 30 mm i diameter, beroende på utformningen.

En helt integrerad en-chips-lösning är kärnan i den magnetiska skannings- och signalgenereringsprocessen. Positionsdata genereras i realtid och görs tillgängliga i absolut form med hjälp av gränssnitt som är typiska i drivteknik, SSI eller dubbelriktad BiSS C. Stegvisa SIN/COS-analoga signaler och ABZ signaler finns också till hands för användning.

Utvärderingskitet från Balluff är också helt nytt i portföljen. Det innehåller ett vinkelrätt magnetiserat Permagnet® absolut vinkelmätsystem med hög noggrannhet. Precis som avkodarkitet, erbjuder den en mängd olika seriella (absoluta) och inkrementella gränssnitt för anslutning till många olika slutna system. Det är lätt att använda. När det väl anpassats till enheten kan användaren köra de systemtest som krävs för att ta fram en skräddarsydd, optimerad lösning med hjälp av BiSS-USB-adapter och utvärderingsmjukvara.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare