www.tillverkning-sverige.com
binder Connnector News

BINDERS PLUG&PLAY-PORTFÖLJ ERBJUDER SKRÄDDARSYDD ANSLUTNING FÖR MOBILMASKINER

I binders Plug&Play-portfölj finns individuella anslutningslösningar med robusta, anslutningsklara och om så behövs förmonterade kontaktdon.

BINDERS PLUG&PLAY-PORTFÖLJ ERBJUDER SKRÄDDARSYDD ANSLUTNING FÖR MOBILMASKINER

binder erbjuder färdiga anslutningslösningar för modellserierna Deutsch DT, AMP Superseal och AMP CPC – i kombination med kontaktdon ur binders produktportfölj – som en del av sitt Plug&Play-sortiment. Vid behov är även kontaktdon förmonterade med kablar tillgängliga. Kabelströmbrytare med ledningsdragning som anpassats för olika tillämpningar möjliggör dessutom flexibel kombination av olika anslutningssystem. Därmed kan skräddarsydda anslutningslösningar skapas för användning i mobila maskiner. På användarsidan minskar ledningsdragningen och säkerställer att ingen manipulering sker.

Utmaningen: Integrera det väletablerade med det nya
Med en allt ökande grad av automatisering blir jordbrukets och byggbranschens maskiner ett allt viktigare tillämpningsområde för avancerade sensorer och ställdon. Styrning av ställdon och ventiler är typiska tillämpningar utöver detektering av lutning, läge och nivå. Dessutom måste bildskärmar, belysning, manöverdon och diagnostikmoduler kopplas ihop i de mobila maskinerna. I allt från traktorer och deras redskap till skördetröskor och andra jordbruksmaskiner till grävmaskiner, kranar och tippvagnar är det oerhört viktigt att sådana automationskomponenter ansluts på ett snabbt och säkert sätt.

Kontaktdon som exempelvis Deutsch DT och serierna Superseal och CPC från tillverkaren AMP har etablerat sig i sådana tillämpningar. ISOBUS enligt ISO 11783, som är global standard inom jordbruksteknik, definierar också vissa gränssnitt. Det gör att integrering av avancerad sensor-/ställdonsteknik med branschbeprövad anslutningsteknik är en viktig utmaning för maskiningenjörer.

För att underlätta den uppgiften för systemintegratörer erbjuder binder kontaktdon av både Deutsch-DT- och AMP Superseal- och CPC-typ som en del av sin Plug&Play-portfölj, utöver egna don. Det ger användaren möjlighet att efter behov kombinera en mängd olika anslutningstyper. För användning i jordbruks- och byggmaskiner uppfyller produkterna skyddsklass IP67 när de är hopkopplade. De har processäkert övergjutna kablar som avlastar ledningar från spänningskrafter. Med kablar som passar för energikedjor är kontaktdonen perfekta för användning på rörliga system.

Inom denna marknad är det mycket stor efterfrågan på individuella lösningar, skräddarsydda för respektive användningsområde. Den Plug&Play-portfölj som binder tillhandahåller stöder denna individualisering genom att tillåta olika system av kontaktdon – i övergjuten form – att kombineras och skapa skräddarsydda lösningar. Detta gäller redan för så små kvantiteter som en. Eftersom fördelarkablar ofta efterfrågas utöver enkla förlängningskablar inkluderar sortimentet även kabelströmbrytare med en mängd olika ledningsalternativ.

Flexibla Plug&Play-lösningar
binders Plug&Play-portfölj erbjuder möjligheten att förverkliga övergjutna Y-fördelare med förhållandena 1:2, 1:4, 1:6 och 2:6. Användare kan fritt välja anslutningstyp. Anslutningens varierbarhet ger ett brett register av alternativ. Maximalt antal anslutningsben varierar mellan 8 och 18 beroende på fördelningsförhållandet. Kablarnas diametermått ligger på mellan 3,5 mm och 10 mm med största ledningsmått på antingen 0,5 mm² (1:2) eller 1 mm².

www.binder-connector.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare