www.tillverkning-sverige.com
Parker News

Parkers nya urkopplingsbara dubbelflödeslastbilspump erbjuder bränslebesparingar och minskade livscykelkostnader

Parker Hannifin har lanserat F4-serien, en urkopplingsbar lastbilspump med två flöden, som en innovation för den mobila hydraulikmarknaden.

Parkers nya urkopplingsbara dubbelflödeslastbilspump erbjuder bränslebesparingar och minskade livscykelkostnader

Den nya F4-hydraulpumpen kombinerar teknologi från den framgångsrika F2-dubbelflödespumpen och F3-axialkolvspumpserien, vilket resulterar i en enkel och flexibel lösning för alla fordon som kräver separata flöden med olika kapacitet. Detta kommer att ha flera tillämpningar i fordon som saltspridare, lastväxlare, skogskranar, avloppsbilar, snöplogar och många andra.

Den patenterade kopplingsfunktionen låter användaren koppla in och ur pumpen från dieselmotorn under rörelse, utan att stänga av motorn, genom att trycka på en strömbrytare på instrumentbrädan. Detta möjliggör avsevärda bränslebesparingar och en betydande minskning av koldioxidutsläppen.

Om till exempel en lastbil (med en lastväxlare och en löstagbar snöplog) som använder den nya pumpen i F4-serien går i 260 timmar under sin första månad med kraftuttag under bara 56 av dessa timmar, kommer cirka 1,2 kW per timme mindre effekt att krävas när pumpen är frånkopplad. Detta motsvarar cirka 50 liter mindre bränsle som behövs bara under den månaden, och på ett år kan de möjliga besparingarna överstiga 600 liter (särskilt när snöplogen endast används under några av dessa månader). Därför minskar även koldioxidutsläppen med cirka 1,8 ton.

Dessutom minskar kopplingsfunktionen slitaget på pumpen och minimerar risken för kostsamma driftavbrott och stillestånd, samtidigt som bullernivåerna minskas.

Läs mer om F4-pumpserien på: https://ph.parker.com/se/sv/axial-piston-fixed-pumps-series-f4.

www.parker.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare