www.tillverkning-sverige.com
NSK

Kompakta fordon gynnas av ny teknik inom elektrisk servostyrning

NSK EPS-systemet uppfyller kraven i ISO 26262-specifikationen

Kompakta fordon gynnas av ny teknik inom elektrisk servostyrning
NSKs senaste elektriska servostyrningssystem (EPS) för fordonsindustrin skiljer sig från tidigare versioner. Den har utvecklats specifikt för att överensstämma med den funktionella säkerhetsstandarden ISO 26262 för fordon. Inom ISO 26262 definieras säkerhetsåtgärder för kompletta elektriska och elektroniska system samt hela utvecklingsprocessen. Föreskrifter och rekommendationer är i fokus för att försöka undanröja möjliga orsaker till fel och leda till utveckling av tillförlitliga och säkra produkter.

Vid produktionen av den senaste EPS-plattformen anpassade NSK hela utvecklingsprocessen enligt kraven i ISO 26262. Många systemdelar såsom momentgivare och mikrokontrollers utformades för att vara mer robusta medan extra diagnosfunktioner infördes för att säkerställa ännu högre säkerhetsnivåer. Oberoende revisioner bekräftar att alla kraven i ISO 26262 har uppfyllts med NSKs senaste EPS-system.

Den nyutvecklade EPS-plattformen, som är avsedd för användning i kompakta fordon, erbjuder inte bara förhöjda nivåer av säkerhet och tillförlitlighet. En mycket tät konstruktion minskar kraven på utrymme med 10 % jämfört med den nuvarande varianten (40 % mindre än NSK: s första EPS). Halvledare och halvledarreläer utan mekaniska kontakter kräver mindre kylflänsar och bidrar till att totala antalet komponenter minskar. Ytterligare fördelar med den senaste generationen EPS-plattform från NSK omfattar integration av styrvinkelgivare i styrmomentgivarna. Detta ger kompatibilitet och möjlighet att samverka med ett stort antal styr- och förarassistanssystem.

NSKs befintliga EPS-system används över hela världen i kompaktbilar som Toyota iQ, Volkswagen Polo och Renault/Nissan-modeller. Men den senaste EPS-plattformen är inte bara mer kompatibel och säkrare - designförbättringar i mekanisk och elektrisk utrustning, och framför allt programvara, erbjuder ännu högre grad av styrassistans, fordonshantering och användarvänlighet.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare