www.tillverkning-sverige.com
Conrad News

Conrad: Voltcraft omdefinierar multimetern

Voltcraft sätter ny standard i utvecklingen av multimetrar: Alla tre modellserierna har optimerade displayer, nya höljen och skräddarsydda funktioner för en extra användarvänlig drift.

Conrad: Voltcraft omdefinierar multimetern

Toppmodell i VC-800-serien med oöverträffade funktioner: handmultimetern VC-891 har nyligen lanserats hos Conrad Elektronik.

  • Positiv kundfeedback: Nya multimetrar bjuder på en överraskning i montern
  • Innovationer på högsta nivå: Magnetteknologi och flexibla testkablar
  • Pålitliga resultat: Ökad noggrannhet för alla mätfunktioner

Skräddarsydda lösningar för praktisk tillämpning och innovativ utveckling för användarvänlig drift möjliggör effektiv användning av enheten i professionella sammanhang. Detta var Voltcrafts ambitioner vid vidareutvecklingen av multimetrarna. Det nyutvecklade höljet med upphöjda kanter ger mekaniskt skydd för kontroller och display, vilket gör multimetrarna i serierna VC-800, VC-200 och VC-100 halkfria, lätthanterliga och robusta. Displayer med hög kontrast ger snabba, tydliga och felfria mätresultat. Dessutom lyftes ökad noggrannhet under optimeringen fram och designen på alla enheter förbättrades: rundade hörn, integrerade knappar i bildskärmslocket och belysta vridströmbrytare skapar det nya utseendet och ökar användarvänligheten.


Conrad: Voltcraft omdefinierar multimetern

Lovande kundfeedback på Electronica-mässan
"De nya Voltcraft-multimetrarna finns nu tillgängliga på Conrad Sourcing Platform och kan utsättas för praktiska test i Conrad-montrarna på årets automationsmässor", berättar den nöjda produktchefen Susanne Storch. Kundfeedbacken på enheterna, som presenterades för första gången på Electronica-mässan i höstas, är lovande: ”Vi överraskade mässbesökarna med de nya multimetrarna. Helt enkelt för att många trodde att multimetern nått vägs ände vad gäller innovation. Men de nya Voltcraft-enheterna övertygade dem om motsatsen“, fortsätter Susanne Storch.

Den nya referensenheten: den handhållna multimetern VC-891
Toppmodellen i serien VC-800 imponerar på proffs inom handel, industriell elektronik och på laboratorier med sina skräddarsydda funktioner. VC-891 har en vinkeloberoende TFT-skärm med enastående kontrast som kan konfigureras både efter aktuella ljusförhållanden och personliga preferenser. Displayen kan vara antingen positiv (mörka siffror på en ljus bakgrund) eller negativ (nattläge). Med en avläsningsnoggrannhet på 60 000 enheter och en grundläggande mätnoggrannhet på ± 0,03 procent är denna handhållna multimeter faktiskt i en mätklass som man annars bara hittar på laboratorier.


Conrad: Voltcraft omdefinierar multimetern

Innovativ magnetteknologi och flexibla mätledningar
Extra starka neodymmagneter, inbyggda i höljet, säkerställer ett stabilt grepp om kopplingsskåpets dörr. Dessutom kan en av mätspetsarna fästas magnetiskt på enheten. Multimetern och mätspetsen bildar en lätthanterlig enhet, medan den andra mätspetsen kan styras till den andra mätpunkten.

​Även användningen av flexibla mätledningar är nyskapande och ännu inte tillgänglig på andra enheter på marknaden: En silikonbeläggning med slitindikator i två lager och färger skapar en del av flexibiliteten. Den extremtfina tråden, som är tvinnad med flexibla och rivbeständiga plastfibrer för mekanisk förstärkning, ökar flexibiliteten ytterligare. "Magnet- och mätledningstekniken som används i enheterna i VC-800-serien är helt ny inom multimetrar. Det är ytterligare ett bevis på att de faktiska utmaningarna var i fokus för utvecklingen av dessa avancerade enheter”, betonar produktchef Susanne Storch.

Dataöverföring, talsyntes, säkerhet
Andra fördelar med VC-891: Den kommunicerar med Android- eller iOS-enheter via Bluetooth LE 4.0, talsyntes är tillgänglig via appen och multimetern kan styras via smartphone, till exempel för att växla till Delta-läge. Alla uppmätta värden visas på en smartphone eller surfplatta, både som diagram och i tabellform. Alla inspelningar kan säkerhetskopieras och exporteras, alternativt skickas senare via e-post. Upp till tre VC-891-enheter kan loggas samtidigt. Varje kurva visas i diagrammet med en separat färg och tidsberoende förändringar kan tydligt avläsas.


Conrad: Voltcraft omdefinierar multimetern

Mer trygghet i både utbildning och arbete
Säker användning av mätinstrument är speciellt viktigt i utbildningssammanhang: För att garantera ett tryggt batteribyte har Voltcraft-multimetrarna i serierna VC-800 och VC-200 ett unikt säkerhetshölje. Om mätledningar är anslutna kan höljet inte öppnas mekaniskt. När höljet är öppet låser sig mätuttagen automatiskt.

En annan fördel med VC-200-serien är mätuttagsnavigatorn som utvecklades speciellt för utbildningssektorn. Detta understödjer valet av rätt mätuttag och varnar via visuella och akustiska signaler för driftfel. I dessa modeller finns inga vanliga glasrörssäkringar installerade, utan istället självåterställande säkringar. Vid överström löser dessa säkringar ut och återställs sedan efter en kort avkylningsfas så att mätserien kan fortsätta. Irriterande och dyra säkringsbyten kan undvikas.

Mer information om den omfattande VC 891-portföljen här.

www.conrad.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare