www.tillverkning-sverige.com
NSK

Delade cylindriska rullager gynnar stålverksproduktionen

NSK:s optimerade cylindriska rullager har speciellt utformats för att passa stålindustrins konvertrar och stränggjutningsbanor. Lagerdesignen ger fördelar som omfattar användning av upp till 30 % bredare cylindriska rullar för att kunna ta större laster. Lagren ger också längre bytesintervaller och hjälper slutanvändare att minska antalet driftstopp.

Delade cylindriska rullager gynnar stålverksproduktionen
Ytterligare en fördel med de optimerade lagren är en nyutvecklad labyrintätning som ger en sluten tätning oavsett om lagermaterialet expanderar eller krymper som ett resultat av temperaturförändringar i valsverket. Denna innovation garanterar att tätningen förblir i konstant kontakt med lagrets innerring.

De högre belastningar som NSKs optimerade cylindriska rullager klarar innebär att mindre styrrullar och flera rullar per segment kan monteras. Som ett resultat av detta ökas lastkapaciteten avsevärt för tunga stålämnen samt även volymantalet gjutna tunna ämnen i stålproduktionen.

De förlängda bytesintervallen för lagren överträffar livslängden hos de rullar som normalt återfinns i stålindustrins konvertrar och stränggjutningsbanor. Resultatet är att lager och rullar kan bytas ut samtidigt, vilket sparar underhållstid. Utöver detta förenklar de delade lagren underhållet avsevärt, minimerar driftstopp och minskar således kostnader. Anläggningar kan också dra fördel av alternativet med oljeluftsmörjning (ej tillgängligt på tidigare lager), som blivit allt vanligare inom stålsektorn.

Kunderna kan välja bland NSK:s delade cylindriska rullager som passar axeldiametrar från 100 till 190 mm. De större storlekarna, från 160 mm och uppåt, är avsedda typiskt för användning på styrrullar. NSK kan skräddarsy alternativ för smörjning, kylning och inkapslingsmontering efter kundens behov. Likväl som för nya installationer är lagren mycket lämpliga för eftermontering där stålverk anpassar befintliga stränggjutningsbanor för att klara högre belastningar eller uppnå längre livslängd.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare