www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Hantera drivenheter eller rörelseprofiler för alla nätverk med Anybus CompactCom

HMS Industrial Networks presenterar nu en ny lösning för hantering av profiler - främst riktade till drivenheter och rörelsetillämpningar. Utbyggnaden av nya Anybus CompactCom 40-serien gör att enhetstillverkarna kan följa vanliga profilspecifikationer såsom PROFIdrive, EtherCAT DS402 och transparanta DS402 på andra nät.

Hantera drivenheter eller rörelseprofiler för alla nätverk med Anybus CompactCom

Trender såsom Industry 4.0 och Industrial Internet of Things (IIoT) innebär att fler och fler industriella enheter ansluts till industriella nätverk. Detta är särskilt sant när det gäller drivenheter eller omriktare som är de mest nätverkade enheterna av alla - 3,5 miljoner omriktare och 800.000 servodrivenheter förväntas bli nätverkade under 2015. Men att utveckla och underhålla anslutning till olika nätverk är både tidsödande och resurskrävande - speciellt om man vill följa driv- och rörelseprofiler i flera nätverk. Genom att integrera stöd för Anybus CompactCom i en enhet, kommer nu hårdvarutillverkare att kunna erbjuda bred fältbuss- och industriell Ethernet-anslutning tillsammans med integrerat profilstöd till sina kunder - allt genom ett enda utvecklingsprojekt.

Multi-nätverksanslutning med profiler för drivsystem - Hur fungerar det?
Olika nätverk har olika standarder för hur man kommunicerar med en drivenhet (till exempel, för att tala om för enheten att arbeta med en viss hastighet). Dessa så kallade »drivenhetsprofiler» eller »rörelseprofiler» stöds av Anybus-konceptet genom en Profile Driver Package - en mjukvarustack som implementeras i drivenheten under utveckling. Den färdiga källkoden från HMS kan snabbt integreras i processorn i valfri drivenhet.

Följaktligen »översätts» faktiskt inte profilspecifika data inuti Anybus CompactCom. Snarare går den oförändrad genom modulens transparenta kanal och omvandlingen sker i drivenheten med hjälp av HMS:s Profile Driver Package. DS402-baserade Profile Driver kan användas för att hantera valfri CAN-baserad profil - inte bara driv- och rörelseprofiler - på alla nätverk. Till exempel:

  • EtherNet/IP: Transparent DS402
  • EtherCAT: DS402, SEMI, Encoder
  • PROFINET/PROFIBUS: PROFIdrive

Den snabba vägen till nätverksanslutning för drivenheter
Anybus CompactCom 40-serien gör det möjligt för drivenhetstillverkarna att uppfylla kraven från alla stora nätverk, även för krävande högpresterande standarder såsom EtherCAT eller PROFINET 2.31. 40-serien är speciellt framtagen för krävande tillämpningar som kräver låg latens och hög datagenomströmning. (Processdatalatens är lägre än 15μs och 1500 bytes processdata kan överföras i vardera riktningen).

40-serieprodukterna är pre-certifierad för nätverksöverensstämmelse med alla stora nätverksorganisationer vilket i hög grad snabbar på testning och överensstämmelse. HMS erbjuder även implementeringshjälp som en paketerad tjänst för drivenhetstillverkare.

Vad är Anybus CompactCom?
Anybus CompactCom är en serie kommunikationsprodukter som är integrerade i en industriell enhet för att erbjuda anslutning till olika industriella nätverk. CompactCom levereras som chip-, kort- eller modulformat, så att användaren kan välja integrationsnivå.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare