www.tillverkning-sverige.com
De Dietrich Process Systems

De Dietrich utökar sitt Tech Lab med superkritisk CO2-teknologi

Den nya utrustningen som tillhandahålls av Thar Processes kommer att hjälpa De Dietrich att testa in-house och skala upp extraktions- och reningsteknologier för sina kunder inom läkemedels- och växtbaserad industri.

De Dietrich utökar sitt Tech Lab med superkritisk CO2-teknologi
De Dietrich Process Systems utvecklar starkt sin närvaro i lösningar baserade på superkritisk CO2-teknologi. »Vi är övertygade av superkritisk CO2 som ett miljövänligt alternativ till konventionella organiska lösningsmedel. Den är återvunnen och återvinningsbar. Och det är inte bara grönt, det har en låg TCO [Total Cost of Ownership], installationen är enkel och kräver ingen ATEX-miljö.», förklarar Frédéric GUICHARD, Business Unit Managing Director, Pharma & Green Solutions. För att vidareutveckla sin expertis och göra denna utrustning tillgänglig för sina kunder för tester har De Dietrich skaffat 2 olika utrustningar, för extraktion (SFE) och för rening (SFC).

Superkritiska teknologier är mycket inställbara och skalbara. Och de visar en hög potential för många kunder. Med förvärvet av pilotutrustning för CO2-extraktion och CO2-kromatografi vill de Dietrich demonstrera den fulla potentialen hos superkritisk teknologi baserad på Thar Process erfarenhet. Thar Process är en pionjär inom detta område, med rekord med många »Fortune 500»-kunder. Det amerikanskt baserade företaget driver också sin utrustning i Pittsburgh-anläggningen som en avgiftsprocessor. Med experter närvarande i Europa var partnerskapet med De Dietrich då uppenbart.

Dessa två utrustningar kommer att installeras i slutet av året i en dedikerad enhet av Tech Lab, i Semur-en-Auxois, Frankrike. Tech Lab är test- och utvecklingscentrum för nya processlösningar. Den är byggd för Pharma and Green Solutions Business Unit i DD Group med stöd av France Relance. »Superkritisk CO2 kommer att finnas tillgänglig som en ny enhet för tester, bland de konventionella torknings- och pulverhanteringsteknologierna», avslutar M. GUICHARD, »Med enkel tillgång och utbildning av Thar Process och De Dietrichs experter kommer vi att sprida denna gröna teknik».

www.dedietrich.com/en

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare