www.tillverkning-sverige.com
De Dietrich Process Systems

En ny strategisk organisation för De Dietrich

De Dietrich Process Systems etablerar en ny europeisk organisation för att möta de växande behoven på läkemedels- och växtbaserad kemimarknaden.

En ny strategisk organisation för De Dietrich

Organisation

Med en historia av teknisk expertis som täcker mer än 300 år, och dess ingenjörskompetens och internationella närvaro, är De Dietrich Process Systems en nyckelaktör inom den kemiska och farmaceutiska världen, och förser sina kunder med nyckelfärdiga och skräddarsydda lösningar.

Övertygad om den starka tillväxtpotentialen hos de växtbaserade kemi- och läkemedelsmarknaderna, har gruppen beslutat att orientera sin strategi mot dessa två marknader, som är en av grundpelarna i en hållbar och ekologiskt ansvarsfull ekonomi, samtidigt som den håller en fot i kemiska marknaden.

Detta beslut grundar sig också på Europas önskan om oberoende läkemedelstillverkning, på strängare miljörestriktioner och alltmer miljömedvetna kunder som vill förändra sina produktionsprocesser och anta metoder som respekterar miljön och konsumenterna.

För att prägla och accentuera sin närvaro på dessa marknader har De Dietrich Process Systems utvecklat ett PGS-nätverk (Pharma & Green Solutions) genom att öppna flera kontor i Frankrike, Tyskland, Spanien och England, för att kunna följa sina kunder mycket tidigt i sina projekt.

Dess team arbetar redan med ett flertal projekt för kompletta läkemedelsenheter från 500 000 euro till 5 miljoner euro, för tillverkning av aktiva farmaceutiska ingredienser (API) och syntesintermediärer.

Inom växtbaserad kemi är detta också fallet, med projekt som involverar utvinning av principer från alger, växter och blommor för slutliga tillämpningar inom kosmetikaområdet och den blomstrande CBD-marknaden.

PGS-teamen hämtar sin styrka från sin mångfald av kompetens, med projektledare, processingenjörer, automationsexperter, industridesigners och produktchefer som arbetar tillsammans för att ge kunderna de mest effektiva lösningarna.

Dessa team tillhandahåller kommersiellt, tekniskt och verkställande stöd i Europa och hanterar nyckelfärdiga projekt. PGS ingenjörskontor fungerar som oberoende enheter och backas upp av kompetenscentras historiska kunnande för att erbjuda optimal support till kunderna.

Serviceerbjudande och support
De tjänster som erbjuds inkluderar process- och ingenjörsstudier, projektuppföljning och genomförande för alla projekt inom finkemikalier, läkemedel, kosmetika, parfymer, aromer och livsmedelssektorer.

För att bygga vidare på den befintliga kompetensen på sina PGS-kontor har koncernen även förvärvat en andel i ett ingenjörsföretag i Lyon (AIGP), köpt det spanska företaget ZEAN och inlett ett nära samarbete med företaget Thar Process.

Detta har gjort det möjligt för De Dietrich Process Systems att utöka sitt ingenjörskunnande och samtidigt integrera nya teknologier såsom fallande flödesindunstningslösningar, tunna filmer, kort väg, superkritisk CO2-extraktion som är avgörande för att rena och extrahera ingredienser och aktiva ämnen från biomassa.

Detta nya tillvägagångssätt gör det möjligt för De Dietrich Process Systems att dra nytta av nya möjligheter inom rening av monomerer och oljor, biodiesel och att stärka sin förmåga i reningsstegen för intermediärer, API och lösningsmedelsåtervinning.

www.dedietrich.com/en


En ny strategisk organisation för De Dietrich 
En ny strategisk organisation för De Dietrich

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare