www.tillverkning-sverige.com
Pilz News

Pilz utökar sitt utbud för säker tillämpning av förarlösa transportsystem – effektivt hanteringssystem för säker intralogistik

Pilz utökar sitt utbud för säker användning av förarlösa transportsystem (FTS): I samarbete med experterna på materialflödesautomation, NAiSE GmbH, erbjuder automationsföretaget Pilz världens första trafik- och uppdragshanterare för intralogistik – för både människa och transportsystem.

Pilz utökar sitt utbud för säker tillämpning av förarlösa transportsystem – effektivt hanteringssystem för säker intralogistik
Nu erbjuder automationsföretaget Pilz i samarbete med experterna på materialflödesautomation, NAiSE GmbH, den första trafik- och uppdragshanteraren för alla deltagare i blandverksamheten för FTS och människor.

Med NAiSE Traffic kan FTS-tillämpningar implementeras säkert och effektivt tack vare lokalisering i realtid. Målet: en högre produktivitet i intralogistiken.

Med hjälp av sensorinfrastruktur och intelligent och inbyggd tillverkaroberoende kommunikation analyserar trafik- och uppdragshanteraren NAiSE Traffic trafik- och varuflöden i realtid i intralogistiktillämpningar. Programvaran koordinerar och styr trafiken för alla deltagare – från människor och truckar som FTS eller gaffeltruckar. Detta ger operatörer en enhetlig tillverkaroberoende för materialflödesautomation. Trafikstockningar, förseningar och olyckor undviks. Det ökar säkerheten och optimerar trafikstyrningen – för ökad transparens, effektivitet och produktivitet.

Pilz bygger vidare på sitt omfattande lösningsutbud inom intralogistik med trafik- och uppdragshanteraren från uppstartsföretaget NAiSE i Stuttgart. För säker automation av förarlösa transport transportfordon (FTF) eller -system (FTS) erbjuder Pilz en omfattande portfölj med Safety-komponenter för sensor- och styrteknik, samt en Security-lösning.

Dessutom erbjuder Pilz passande tjänster för fordon och tillämpningar enligt standarden ISO 3691-4 upp till CE-märkning. På så sätt ger Pilz tillverkare och operatörer ett komplett paket för säkra och produktiva intralogistiktillämpningar.

Pilz och NAiSE på SPS 2022
På den internationella fackmässan SPS Smart Production Solutions från 8 till 10 november kan besökare till Pilz mässmonter själva testa en simulering om hur NAiSE:s trafik- och uppdragshanterare fungerar. Experter från Pilz och NAiSE informerar besökare om säker drift av FTS.

www.pilz.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare