www.tillverkning-sverige.com
Pilz News

Pilz på SPS Smart Production Solutions 2022 (hall 9, monter 370) – Kompletta automationslösningar för safety och security – ”Safe and secure“ – en vidareutveckling av automationen!

Under mässparollen ”Be safe and secure” på den internationella fackmässan SPS – Smart production Solutions (8–10 november 2022) sätter Pilz fokus på automationslösningar som täcker såväl safety som industrial security för maskiner och anläggningar. Vi presenterar bland annat: Lösningar för åtkomsthantering och säkring av mobila maskiner och tillhörande farliga områden.

Pilz på SPS Smart Production Solutions 2022 (hall 9, monter 370) – Kompletta automationslösningar för safety och security – ”Safe and secure“ – en vidareutveckling av automationen!

På SPS-mässan som hålls i början av november 2022 får besökare i Pilz monter uppleva hur förarlösa transportsystem (FTS) kan automatiseras och drivas säkert med hänsyn till alla rumsliga och infrastrukturella förutsättningar. Målet: Att höja produktiviteten inom intralogistik.

I Nürnberg visar Pilz även upp nyheter inom området Manövrering och övervakning för Identification and Access Management (I.A.M.) samt innovativa funktioner för den säkra ljusridån PSENopt II.

Dessutom har vi något att fira: Just i Nürnberg presenterade Pilz för 20 år sedan ministyrningen PNOZmulti för första gången – ”kabeldragning med datormusen” var då en banbrytande nyhet. Möjligheten att göra säkerhetskopplingen med hjälp av ett lättanvänt, grafikbaserat konfigurationsverktyg – utan att kunna ett ”avancerat” programmeringsspråk – var en världsnyhet. Detta överbryggade gapet mellan fast kabeldragna säkerhetsbrytare och fritt programmerbara säkerhetsstyrningar. Idag kan besökarna i Pilz monter på mässan i Nürnberg få reda på mer om nyheterna för den konfigurerbara ministyrningen PNOZmulti 2: En ny Power- basmodul och integrering av security är nu tillgängliga i produktutbudet.

Mer Power i basmodulen och inbyggd security
I effektiva och flexibla automationsprojekt måste säkra styrningar som hjärtat i maskiner och anläggningar hantera ett stort antal funktioner safe, secure och dessutom produktivt. I Nürnberg visar automationsföretaget den senaste säkra och ekonomiska lösningen för små maskiner i produktutbudet för ministyrningen PNOZmulti 2: Den extremt smala fristående basmodulen PNOZ m C0 med en bredd på endast 22,5 mm har samma konstruktionsmässiga egenskaper som ett säkerhetsrelä, men är lika kraftfull som en konfigurerbar säkerhetsstyrning. Dessutom hanterar den nya fristående basmodulens Security Key Manager krypteringen av enhetsdata och konfigurationen. Det är inte möjligt att få åtkomst utan rätt lösenord – industrial security är alltså inbyggt!

Säker åtkomst: Smidig hantering av intelligenta nycklar
Det är viktigt att öka säkerheten när det gäller åtkomstbehörighet till utrymmen: Intuitiva manöversystem, som ser till att endast auktoriserade personer får åtkomst att använda tillämpningar, är ett måste för inneslutna maskiner och komplexa anläggningar med farliga områden. I Pilz mässmonter visar vi hur användarna får stöd av en digital underhållssäkring. ”Key in pocket” skyddar operatören från otillåten återstart av en maskin när underhåll pågår. En eller flera användare identifierar sig med RFID-transpondernycklar på avläsarenheten PITreader. Då tilldelas ett individuellt Security-ID som registreras centralt i säkerhetsstyrningen. När underhållsarbetet avslutats avregistrerar sig alla personer och posten med Security-ID:n tas bort från den säkra listan. Det skyddar maskinen mot manipulation och operatören mot oönskad återstart.

Ett annat fokus vid implementeringen av Identification Access Management (I.A.M.) är flexibilitet. Pilz presenterar den nya avläsarenheten PITreader card unit: Med den identifierar sig operatörerna med RFID-nycklar i nya kort- och klistermärkesformat. Mervärde: RFID-kort som redan finns i företaget kan fortsätta användas.

Mobile safety – och nu även security!
Safety och security måste även vara en del av mobila tillämpningar. Produktiviteten i materialflödet måste gå i takt på bästa sätt med säkerheten, oavsett om det gäller rälsfordon eller fritt navigerande FTS. I Nürnberg visar Pilz sitt nya lösningspaket för säkring av FTS: Pilz kompletta lösning består av säker övervakning av ytor med den säkra laserskannern PSENscan som skyddar människor och FTS mot kollisioner, de modulära utvärderingsenheterna PNOZmulti 2 och myPNOZ samt Industrial Firewall SecurityBridge, som nu för första gången även hanterar manipulationsskydd för mobila applikationer. Därmed är security nu också med ”ombord”!

Flexiblare muting
Muting gör det möjligt att transportera material in och ut ur farliga områden under pågående produktion och ger därmed en smidig produktionsprocess. För första gången kan mutingfunktionen på den säkra ljusridån PSENopt II nu ställas in helt flexibelt. På SPS presenterar Pilz för detta ändamål den nya mutingarmen, som monteras horisontellt på den säkra ljusridån PSENopt II. Med hjälp av en finkornig rasterinställning kan mutingarmens sensorer positioneras helt fritt, och därmed individuellt. Därmed kan operatörerna konfigurera mycket olika skyddsfält – oavsett om det gäller L-, T- eller X-muting – och alltid implementera just ”sina” krav. Med mutingarmen kan alltså produktionsprocesser inom förpackningsbranschen eller logistik utformas effektivt, utan onödiga stilleståndstider.

Mer information om Pilz på SPS Smart Production Solutions 2022 hittar du här.

www.pilz.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare