www.tillverkning-sverige.com
Schneider Electric News

SCHNEIDER ELECTRIC LANSERAR WISER UPPKOPPLAD RADIATORTERMOSTAT FÖR MINSKAD ENERGIANVÄNDNING

Schneider Electric, global expert inom energioptimering och automation, lanserar nu en uppkopplad radiatortermostat för vattenburna element som kan optimera och effektivisera energiförbrukningen i hemmet upp till 19 procent.

SCHNEIDER ELECTRIC LANSERAR WISER™ UPPKOPPLAD RADIATORTERMOSTAT FÖR MINSKAD ENERGIANVÄNDNING

Med smarta hemsystemet Wiser tillhandahåller Schneider Electric ett brett erbjudande inom uppkopplade produkter inom belysningsstyrning, sensorer/detektorer, IP-kameror, brandvarnare, trådlösa tryckknappar samt uppkopplade vägguttag som visar energiförbrukningen för inkopplade apparater. Företaget tar nu nästa steg och erbjuder styrning av värmen i hemmet via en uppkopplad radiatortermostat och Wiser by SE-appen, vilket gör det möjligt att minska energiförbrukningen utan att behöva kompromissa med komforten.

– Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder en energieffektiv lösning för uppvärmningen i deras hem med vår uppkopplade radiatortermostat. Genom Wiser erbjuder vi en av marknadens bredaste portföljer för smarta hem”, säger Jens Strinsjö som är produktchef för Wiser på Schneider Electric.

Enkel installation
Det är enkelt att byta ut en vanlig radiatortermostat mot en Wiser radiatortermostat utan att behöva anlita en rörmokare. Radiatortermostaten passar de allra flesta svenska vattenburna radiatorer och i förpackningen medföljer flera adaptrar. När den nya adaptern är monterad på elementet är det enkelt att lägga till radiatortermostaten i Wiser by SE-appen och användaren är sedan redo att styra uppvärmningen på ett smart sätt och på så sätt sänka sin energiförbrukning.

Några exempel på smarta automationer
När användaren ansluter radiatortermostaten till Wiser smarta hemsystem kan bostadens värmeförbrukning övervakas och styras via den kostnadsfria Wiser by SE-appen på mobilen eller surfplattan. Det kräver bara Wi-Fi och en Wiser gateway. Wiser radiatortermostat kan både justeras direkt via termostaten och hanteras via Wiser by SE-appen som fungerar med både på Android och iOS.

Med appen kan användaren även enkelt automatisera hemmet där flera Wiser-produkter, såsom belysningsstyrning, fönster- och dörrsensorer samt radiatortermostat, konfigureras och kopplas ihop.

Till exempel kan ett "bortascenario" skapas där användaren med ett klick i Wiser by SE-appen släcker alla lampor och sänker temperaturen i bostaden till 18 grader när man lämnar hemmet. Omvänt kan användaren förbereda sin ankomst genom att höja temperaturen i god tid från mobilen, så att det är komfortabel temperatur vid hemkomst eller efter en längre semester.

Eftersom temperaturen i bostaden påverkas av den aktivitet som sker kan en automation med fördel skapas som aktiveras när dörr- och fönstersensorerna upptäcker att ett fönster öppnas och i sin tur aktiverar radiatortermostaten så att den automatiskt sänker temperaturen i rummet.

Wiser-produkterna samverkar och gör det enkelt att sänka energiförbrukningen och därmed sänka elräkningen, utan att kompromissa med kvalitet och komfort.

www.se.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare