www.tillverkning-sverige.com
Parker News

Parkers nya axialkolvmotorserie V16 ger förbättrad hastighet

Pump and Motor Division Europe (PMDE) för Parker Hannifin, världsledande inom rörelse- och styrteknik, har meddelat lanseringen av en ny axialkolvmotorserie med variabel slagvolym, V16.

Parkers nya axialkolvmotorserie V16 ger förbättrad hastighet

Den nya V16-motorn är en utveckling av den välkända V12- och V14-motorserien och erbjuder unika hastighetsprestanda och tryckklassificeringar, vilket leder till ökad produktivitet och större säkerhetsmarginaler för applikationer inom byggindustrin, marin och offshore, olja och gas samt jordbruk.

De nya motorerna finns i två storlekar, V16-220 och V16-270, och är utformade för både öppen och sluten transmission med fokus på högpresterande maskiner. Tack vare V16:s innovativa differentialkolvstyrsystem, en 3-vägsventil och klassens bästa slagvolym (5,5: 1) ger V16 smidig och exakt styrning. Den patenterade sfäriska kolvkonstruktionen med laminerade kolvringar ger ett axelvarvtal som är upp till 30 % högre än konkurrenternas. I kombination med högtrycksnivån på upp till 550 bar, ger V16 förbättrad prestanda och lång livslängd.

Den sfäriska kolvkonstruktionen möjliggör även hög volymetrisk verkningsgrad på upp till 99 %. Förmågan att sänka motorernas slaglängd till nollpunktsförskjutning och tomgång gör att betydande bränslebesparingar uppnås. ”Den nya V16-motorn är förmodligen den mest effektiva variabla axialkolvmotorn på marknaden”, säger Christian Bengtsson, produktledare på Pump & Motor Division Europe. ”Vi kan minska driftskostnaderna avsevärt genom att sänka energiförbrukningen och stödja OEM-företagens mål att minska utsläpp och följa framtida miljöbestämmelser.”

V16-motorn finns i både ISO- och SAE-versioner med flexibla portalternativ, inklusive standardaxial- och radialportar. Parker erbjuder även övervakning med en ny positionssensor och plugin-hastighetssensor.

Läs mer om den nya axialkolvmotorserien V16 på https://discover.parker.com/V16 eller https://ph.parker.com/se/sv/axial-piston-variable-motors-series-v16.

www.parker.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare