www.tillverkning-sverige.com
Schneider Electric News

SERNEKE UTRUSTAR KARLATORNETS 600 LÄGENHETER MED SMARTA HEMSYSTEMET WISER FRÅN SCHNEIDER ELECTRIC

I den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen byggs just nu Göteborgs första skyskrapa tillika Nordens högsta byggnad, Karlatornet. Schneider Electric ingår ett exklusivt samarbete med Serneke och Bravida när bostäderna i den 245 meter höga flaggskeppsbyggnaden utrustas med smart funktionalitet.

SERNEKE UTRUSTAR KARLATORNETS 600 LÄGENHETER MED SMARTA HEMSYSTEMET WISER FRÅN SCHNEIDER ELECTRIC

Karlatornet, som började byggas 2017, kommer att bli Sveriges och Nordens i särklass högsta byggnad. Ritad av arkitekterna bakom världens högsta byggnad Burj Khalifa i Förenade Arabemiraten och One World Trade Center i New York kommer Karlatornet att stoltsera med 73 våningar och 245 meter.

Serneke har valt smarta hem-systemet Wiser från Schneider Electric som en integrerad del i Karlatornets 600 lägenheter för att möta och möjliggöra framtida önskemål och behov gällande teknisk innovation och smart styrning.

En undersökning som nyligen gjorts på uppdrag av Schneider Electric visar att hälften av de tillfrågade i Sverige förväntar sig att nya bostäder är utrustade med smart hemteknologi.

- Vi är glada att Serneke ligger i framkant och väljer en storskalig utrustning av lägenheterna i Karlatornet med Wiser. Vår undersökning visar tydligt på att detta är i linje med vad svenska konsumenter efterfrågar och ser en möjlighet för fler aktörer följa Sernekes fotspår. Vår smarta hemteknologi möjliggör för människor att leva bättre med mindre energi – både genom smarta funktioner som ökar bekvämligheten i hemmet och att aktivt kunna hantera sin energianvändning i syfte att sänka sin klimatpåverkan och elkostnader, säger Mikael Bill, Vice President Home & Distribution Schneider Electric i Sverige.

- Ett projekt som Karlatornet skapar stora förväntningar både hos oss och våra kunder. Smarta hemsystemet Wiser från Schneider kan hjälpa oss att uppfylla dessa förväntningar och det rimmar väl med vår vision om att ligga i framkant. Att vi sedan kan erbjuda våra kunder att utveckla sin hemteknologi med våra tilläggspaket, och bygga på sina system utifrån deras egna önskemål, gör produkten än mer kundanpassad och smidig både för oss och slutanvändaren, säger Linda Svedborg, Fastighets- och verksamhetschef, Serneke Invest.

Wiser förinstalleras av Bravida i Karlatornets lägenheter i form av ett grundpaket som består av en gateway och två dimmerpuckar. Lägenheterna står därmed redo med smarta hem-systemet när de första bostadsköparna flyttar in 2023. Serneke erbjuder även ett tilläggspaket till lägenhetsinnehavarna med möjlighet att bygga på sina system efter inflytt.

- Bravida utför installationerna på Karlatornet och vi strävar alltid efter att ligga i framkant, därför är det extra roligt att kunna erbjuda de boende en modern smarta hem-lösning. För oss är miljön i fokus och med Wiser kan varje lägenhetsinnehavare energioptimera sitt boende genom att följa förbrukningen direkt i telefonen, säger Fredrik Carlsson, Projektledare Bravida.

Wiser är ett intuitivt system för smarta hem som möjliggör styrning av flera funktionaliteter som bland annat belysning, kameror, brandvarnare, vattenläckage lokalt eller på distans, direkt i mobilen eller via röststyrning.

www.se.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare