www.tillverkning-sverige.com
Conrad News

Modern elinstallation med Conrad

Lösningar för kompakt och säker elinstallation är nu i fokus inom temaområdet byggteknik på Conrad Sourcing Platform.

Modern elinstallation med Conrad

Allt tillgängligt på en plattform - professionell elinstallation med lösningar från Conrad

  • Mer transparens inom energidistributionen
  • Platsbesparande skyddsbrytare för kopplingsskåp
  • Senaste tekniken för smarta byggnader

Att designa moderna elinstallationer så att de fungerar säkert och utan störningar blir allt mer utmanande. Dels blir regelverket allt strängare och dels ökar de tekniska kraven på installationen att kunna klara höga strömmar. Med högkvalitativa komponenter och innovativa produkter inom området byggnadsteknik möjliggör Conrad Sourcing Platform implementering av professionella lösningar för att klara de ökande kraven inom elinstallation och för att förebygga faror. Ledande tillverkare som Siemens, Kopp. True Components, Brennenstuhl, TP Link, Fritz, Digitus och Renkforce finns tillgängliga med sina produkter.

Även mobil elektrifiering inom hantverk, underhåll och facility management måste uppfylla de högsta standarderna: "För att proffs inom dessa områden problemfritt ska kunna arbeta på varierande platser har vi högkvalitativa strömfördelare, kablar, kontakter och adaptrar i vårt sortiment" förklarar Helmut Müller, Senior Director Building Services & Specialty Products på Conrad.

Sentron skyddsbrytare från Simens: Större transparens vad gäller energidistributionen
Fler förbrukare, mer komplexa system: Digital datainsamling och analys är mycket viktigt i moderna elinstallationer för att minimera driftskostnaderna och uppnå bästa möjliga energieffektivitet. Dessutom säkerställer större transparens inom energidistributionen bättre skydd för medarbetarna, mindre risk för fel i produktionen och möjliggör planering för underhåll av komponenter. För att möta dessa krav har Siemens utvecklat Sentron skyddsbrytare med mät- och kommunikationsfunktioner. Inom detta segment finns nu på Conrad Sourcing Platform bland annat följande till förfogande: ledningsskyddsbrytare, hjälp-/felsignalbrytare och speciella data transceivers för insamling och vidarebefordran av mätvärden till utvärderingssystem på högre nivå.

RCBO-skyddsbrytare från Siemens: Bara hälften så stort utrymme som normalt behövs, full överensstämmelse med standarder
Fullständig elektromekanisk funktionalitet i bara en i stället för två delningsenheter (TE): Jämfört med konventionella skyddsenheter behöver RCBO-skyddsbrytaren S5SV1 från Siemens bara hälften så mycket plats, men garanterar ändå skydd mot felströmmar och överbelastning i enlighet med gällande europeiska standarder för strömstyrka upp till 16 A. Tack vare den kompakta designen kan fler brytare installeras i en fördelare och nya skyddsfunktioner kan enkelt och platsbesparande eftermonteras i befintliga byggnader. Brytaren 5SV1, som finns tillgänglig i olika utföranden, är även möjlig att kombinera med brandskyddsbrytarblock 5SM6, som i synnerhet minimerar risken för elektriskt antända bränder och även säkerställer ett förebyggande brandskydd.

Senaste tekniken för hemautomation från Kopp
Energistyrning, byggnadssäkerhet, komfort och IoT-lösningar gör livet enklare. Kopps system för smarta hem passar lika bra för eftermontering som för nybyggnation och använder den globalt etablerade Bluetooth-standarden Bluecontrol för dataöverföring. Tidsbaserade funktioner som ljus, inomhusklimat och jalusier kan styras bekvämt via en app och det är lätt att få en överblick över energihanteringen i en byggnad. Alla Bluecontrol- och Smartcontol-produkter från Kopp är kompatibla med varandra och kan därför användas tillsammans som en systemlösning.

Mer Information om alla trender inom byggteknik och aktuella höjdpunkter inom området elinstallation finns på: conrad.se/byggteknik

www.conrad.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare