www.tillverkning-sverige.com
Schneider Electric News

SCHNEIDER ELECTRIC LANSERAR SMART, SÄKER OCH HÅLLBAR LADDNING FÖR FRAMTIDENS ELBILAR

Antalet elbilar på svenska vägar ökar i en rasande takt och för att möta den ökade efterfrågan skulle 2000 nya elbilsladdare behövas varje dag. Nu lanserar Schneider Electric nästa generations elbilsladdare.

SCHNEIDER ELECTRIC LANSERAR SMART, SÄKER OCH HÅLLBAR LADDNING FÖR FRAMTIDENS ELBILAR

Schneider Electric lanserar laddaren EVlink Pro AC för kommersiellt och industriellt bruk samt EVlink Home för hemmaladdning. Nu kan Schneider Electric erbjuda en smart tillförlitlig och energieffektiv laddning av elfordon i alltifrån kommersiella byggnader till industrier och bostäder.

Nyligen anställdes Daniel Asplund som ansvarig för affärsutveckling inom eMobility på Schneider Electric i Sverige. Daniel har arbetat med elbilsladdning sedan 2009 och har erfarenhet av utveckling av publik laddinfrastruktur samt framtagande av produkter, tjänster och affärer med hjälp av olika leverantörer.

– För att möjliggöra den gröna omställningen med fler elbilar finns ett uppdämt behov av smartare och mer lättillgängliga laddningslösningar, säger Daniel Asplund. I och med den här lanseringen fortsätter Schneider Electric sin strävan att göra byggnader smartare och mer hållbara genom att erbjuda smart infrastruktur för laddning av elfordon i anläggningarna.

EVlink Pro AC är den 3:e generationens EVlink-laddare och säkerställer en pålitlig, stabil och smart laddning med förstärkt säkerhet och nya uppkopplingsmöjligheter. Den är anpassad för parkeringsanläggningar, kommersiella och industriella byggnader samt flerbostadshus och optimerar energiförbrukningen, maximerar drifttiden och ger en sömlös användarupplevelse för installatörer, operatörer samt elbilsförare.

– I dagsläget behöver fler byggnader anpassas för elbilsladdning för att underlätta för förarna så att laddning finns tillgänglig på fler ställen. När elfordon blir det dominerande transportmedlet kommer man inte stanna för att ladda, utan man kommer att ladda där man stannar. Vi behöver ladda våra elbilar hemma, på kontoret, vid butiker, restauranger, parkeringshus, skolor, sjukhus och gallerior, säger Daniel Asplund, ansvarig för affärsutveckling inom eMobility på Schneider Electric.

Schneider Electric lanserar även EVlink Home för hemmabruk. Det är en enkel och pålitlig hemmaladdare som enkelt installeras av certifierad elektriker. Laddaren kan även kopplas ihop med EVlink Home Peak Controller för att aktivera dynamisk lastbalansering som övervakar den totala strömförbrukningen i huset och optimerar laddningen mot övriga belastningar i huset.

www.se.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare