www.tillverkning-sverige.com
Binder News

TILLFÖRLITLIG STRÖMFÖRSÖRJNING AV AUTOMATIONSUTRUSTNING

Från sensorteknik via bussapplikationer till belysningsinstallationer: tack vare sin robusta utformning underlättar binders UL-godkända 7/8''-kontaktdon strömförsörjning av automationsteknikens komponenter och utrustningar. Enhetligt utformad hopkoppling bland samtliga tillverkare ger flexibilitet för tillämpningar och säkerhet vid upphandling.

TILLFÖRLITLIG STRÖMFÖRSÖRJNING AV AUTOMATIONSUTRUSTNING

Binder, en ledande leverantör av runda industriella kontaktdon, presenterar sitt sortiment för 7/8'’-kontaktteknik. Utformade som 3-, 4- eller 5-bensvarianter omfattar produkterna kontaktdon avslutade med skruvklämma liksom förmonterade kabelkontaktdon med rak eller vinklad kabelutgång. Kontaktdon utrustade med tillförlitlig skruvlåsning tillgodoser kraven för skyddsklassen IP67 – övergjutna kablar t o m IP68 – och har UL-certifiering för användning på den nordamerikanska kontinenten. Med en strömförande kapacitet på upp till 13 A i 3-bensversionen och märkspänning på 300 V, eller 600 V enligt riktlinjer för UL, passar binders runda 7/8''-kontaktdon för krafttillämpningar inom automationsteknik.

Väletablerade gränssnitt för strömförsörjning av utrustning
Viktiga tillämpningsområden för den flexibla 7/8''-tekniken återfinns inom process-, fabriks- och lagerautomation inom exempelvis förpacknings- eller livsmedelsindustrin. Här är den en beprövad del av strömförsörjningen av sensorer, ställdon och olika fältbussutrustningar. Praktiska exempel inkluderar drift- eller belysningsteknik och elektrisk anslutning av uppvärmningssystem. Aktiva distributionslådor, s k sensor/ställdonsboxar, utnyttjar väldigt ofta 7/8''-kontaktdon för sin strömförsörjning. Det främsta ändamålet med dessa utrustningar är att förenkla kabeldragningen vid komplicerade fältinstallationer. Som sådana anses de som nyckelkomponenter för tåliga decentraliserade automationslösningar, men kräver lika robust anslutningsteknik. binders 7/8''-kontaktdon, som är skyddade till IP67/IP68 mot effekterna av partiklar och fukt, har här en särställning som tåliga, industriklassade komponenter för strömförsörjning.

7/8'': ursprung och egenheter
7/8''-anslutning började användas i slutet av 1960-talet. I USA användes den då som ett standardgränssnitt för sensorteknik – ett tillämpningsområde som idag domineras av M12-kontaktdon. Tack vare sin robusta utformning, inkluderande kontakter med diametermåttet 2 mm, har användningen av 7/8''-tekniken förändrats; idag utnyttjas är den främst för strömförsörjning av komponenter och utrustning inom automationsteknik.

Viktigt för användare: kvasi-standarden NFPA/T3.5.29 R1-2007 definierar ett hopkopplingsutförande för 7/8"-produkter. Den enhetliga hopkopplingen säkerställer att kontaktdon från olika tillverkare är kompatibla med varandra. Därmed kan användare å ena sidan välja bland ett stort antal produkter och å andra sidan ger denna mångfald och kompatibilitet en viss grad av säkerhet vid upphandling i tider med känsliga leveranskedjor.

Valbart fältkopplade eller färdiga att ansluta
För strömförsörjningstillämpningar inom automationsmiljön erbjuder binder olika anslutningsfärdiga, förmonterade och övergjutna kablar: i rakt och vinklat utförande, av olika längd och med kabelskruvanslutningar av rostfritt stål för användning i korrosiva miljöer. Fältkopplade produkter möjliggör, å andra sidan, större flexibilitet vid valet av kabelmaterial och -längd. Skruvavslutning på insidan säkerställer en kostnadseffektiv, isärtagbar anslutning. Kablar med diametermått från 6 mm till 12 mm kan anslutas; ledningsmått på upp till 2,5 mm² kan användas. Guldpläterade kontakter och varianter i rostfritt stål säkerställer lång mekanisk livslängd vid lågt kontaktmotstånd, framför allt för användning i industrimiljöer.

Specialversioner finns
Användare som behöver 7/8''-teknik för installation inne i utrustningens ytterhölje kan välja bland binders flänsanslutningar med olika trådutformning. På den avslutande sidan sitter ett urval av förmonterade ledningar av varierande längd liksom dopplödningskontakter för montering på kretskort.

Binders portfölj omfattar även produkter för den CAN-baserade fältbussen DeviceNet – inkluderande smarta tillägg som exempelvis 870-seriens T-distributörer med olika benantal, som kan försörja två laster samtidigt från en enda källa.

www.binder-connector.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare