www.tillverkning-sverige.com
Conrad News

Ny värmekamera för MRO-proffs

Värmekameror ger viktig information för beslut om underhåll, reparation och service av maskiner och anläggningar samt vid inspektion av byggnader. Det gör att eventuella värmeproblem kan upptäckas tidigt och skador undvikas. Ett stort utbud av värmekameror finns på Conrad Sourcing Platform.

Ny värmekamera för MRO-proffs

Voltcraft WB-500 ger med hjälp av infraröda bilder och sina många tekniska funktioner information om de termiska förhållandena för anläggningar, enheter och byggnader.

  • Snabb uppdateringshastighet (50 Hz) för roterande komponenter
  • Utmärkt termisk upplösning för tydliga analyser
  • Detaljerad inspektion av objekt även på större avstånd

Tillförlitlig mätprestanda, fokusering och fusionsbild: WB-500 från Voltcraft imponerar även i krävande mätapplikationer, tack vare de många tekniska funktionerna. I samband med varumärkets 40-årsjubileum presenterar Voltcraft värmekameran WB-500 i professionell kvalitet och med omfattande utrustning för förebyggande underhåll inom industrin samt för byggnadsanalys.

Rörliga och avlägsna föremål
Värmekameran Voltcraft WB-500 tar skarpa och tydliga bilder även på rörliga delar tack vare den snabba bilduppdateringsfrekvensen på 50 Hz. Det gör att kritiska processer kan identifieras även för maskiner som är i drift. WB-500 kan ta detaljerade bilder även av stora föremål som befinner sig på långt avstånd, något som är fördelaktigt speciellt när det gäller inspektion av byggnader.


Ny värmekamera för MRO-proffs

Fokusering via IR-objektiv
För att kvaliteten på bilderna ska bli bra är fokuseringen av central betydelse. Om värmebilderna är suddiga kan den uppmätta temperaturen avvika avsevärt från det verkliga värdet. Det är därför fokuseringen hos WB-500 görs manuellt via IR-objektivet. En laseravståndsmätare i området 0,05 till 30 meter hjälper användare att konfigurera värmekameran.

Fusionsbilder och videofilmer
Det är inte alltid lätt att tolka de flerfärgade IR-bilderna. För att underlätta detta kan WB-500 generera fusionsbilder: Ett digitalt foto av objektet kombineras med den termiska representationen, vilket gör det lättare att lokalisera detaljer även för användare som inte har fackkunskaper inom området. Voltcraft WB-500 tar emellertid inte bara bilder. Videofilmer med ljud kan också genereras, och dessa kan också streamas trådlöst i realtid via WLAN.


Ny värmekamera för MRO-proffs

Högupplöst bolometermatris
För att komplexa termiska problem ska kunna analyseras krävs ett tydligt underlag i form av data. Bolometermatrisen på 384 x 288 pixlar i kombination med den höga termiska känsligheten på 80 mK gör att WB-500 kan erbjuda de tekniska förutsättningarna för att detektera och analysera även svåra förhållanden. "Sammantaget erbjuder den nya värmekameran från Voltcraft, som finns tillgänglig i olika kalibreringsvarianter, hög teknisk standard, i kombination med innovativa funktioner, vilket uppfyller de krav som finns inom industrin", säger Kilian Braun, produktchef på Conrad Electronic.

Enkel datainsamling och analys
Resultaten kan sparas på ett SD-kort med upp till 32 GB lagringskapacitet och sedan överföras via USB- eller HDMI-gränssnitt. Ett 8 GB microSD-kort ingår i leveransen. Produktchef Kilian Braun sammanfattar: "Användarvänlighet och omfattande funktionsutbud, som innebär mervärde, var högsta prioritet när Voltcraft utvecklade denna enhet, vilket gör att den är perfekt för professionell användning inom MRO och byggnadsteknik,"

Mer information om Voltcraft och kampanjer i samband med varumärkets 40-årsjubileum finns här: conrad.se/voltcraft

www.conrad.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare