Fallstudier

www.tillverkning-sverige.com
NSK

Tydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningar i glasbearbetningstillämpning

En italiensk tillverkare av glasbearbetningsmaskiner drar nytta av NH-seriens linjära styrningar från NSK. För närvarande används dessa i en vertikal borr- och fräsmaskin för platta glasprodukter och NH30 (i rostfritt stål) övervinner en rad utmaningar för att leverera optimal prestanda till slutanvändaren.

Filosofin för denna specialist inom bearbetningsmaskiner för planglas och isolerglas går ut på att förstå specifika kundkrav för att kunna utveckla högpresterande lösningar som tillverkar "morgondagens glas". Denna filosofi kräver kontinuerliga och viktiga investeringar i FoU, samt identifiering av teknologier som kan ge avsevärda fördelar till kunderna.

Ett exempel är företagets vertikala borr- och fräsmaskin, som hade flera krav på linjära styrningar under utvecklingsprocessen, inte minst höga belastningar, hög precision, enkel montering och felfri ihopsättning. Kvaliteten på bearbetningen av glasrutan beror till största delen på systemets stabilitet vid användning av de olika borr- och fräsverktygen, medan korrosionsproblem kan uppstå för horisontella skenstyrningar från blandningen av kylvatten och glaspartiklar.

Efter flera tekniska och försäljningsmässiga diskussioner, samt testning av små prototyper, presenterade NSK med framgång NH30 (i rostfritt utförande) horisontella linjära skenor med parallella axlar för att stå emot kraftig korrosion. Tack vare den robusta designkonfigurationen och en framgångsrik testperiod säkrade NSK kontraktet med kunden.

Den rostfria versionen av NSK:s NH-serie har en speciell kvalitet för att säkerställa samma belastning som standard NH-versioner: materialet kan härdas, vilket är unikt för NSK. Detta var mycket attraktivt för kunden, som visste att det skulle vara orealistiskt att använda en standardbeläggning, eftersom den snabbt skulle eroderas av glasdammets repande effekt.

Det sista som avgjorde valet av den optimala leverantören av linjärstyrning var NSK:s officiella italienska distributör, Veneta Bearings. Genom Veneta kan kunden dra nytta av parallellförsörjning av tillbehör såsom kedjor, remmar, kuggstång och kugghjul, som inte ingår i NSK:s produktportfölj. Kunden drar fördelar av en kombination av NSK:s tekniska erfarenhet och ett robust kommersiellt samarbete genom NSK:s officiella distributionskanal.

1) NSK:s NH-serie linjära styrningar hjälper till att säkerställa hög produktivitet och tillförlitligt resultat för användare av glasborr- och fräsmaskiner.


Tydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningar i glasbearbetningstillämpning

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare