www.tillverkning-sverige.com
norelem

norelem lanserar en ny serie A4-komponenter i rostfritt stål med förbättrad korrosion och syrabeständighet

norelem har utökat sin produktportfölj med de nya anslutningselementen i rostfritt stål av A4-kvalitet för krävande miljöer.

norelem lanserar en ny serie A4-komponenter i rostfritt stål med förbättrad korrosion och syrabeständighet

Det nya sortimentet från specialisten på standardkomponenter, norelem, erbjuder högre korrosions- och syrabeständighet. Komponenterna inkluderar skruvar, muttrar och brickor i rostfritt stål och har god bearbetbarhet och andra mekaniska egenskaper som gör dem idealiska för användning i krävande miljöer.

Den nya A4 kvalitetsserien från norelem kompletterar det befintliga utbudet av A2 kvalitet. Serien har avsevärt förbättrad korrosions- och syrabeständighet jämfört med A2 rostfritt stål, och kan därför användas i miljöer med närhet till saltvatten, såsom skeppsvarv. Den högre salthalten i både vattnet och luften i dessa miljöer innebär att komponenter i rostfritt stål av lägre kvalitet skulle rosta omedelbart, vilket gör anslutningselementen i A4-kvalitet av rostfritt stål idealiska för dessa tillämpningar.

Marcus Schneck, VD för norelem, kommenterar: ”Med vårt nya sortiment av kopplingselement i rostfritt stål av A4-kvalitet kan vi tillhandahålla ännu fler standardkomponenter som kan motstå exponering i miljöer med höga krav, till exempel inom marinindustrin och i badbassänger som är föremål för högre surhetsnivåer.”

Rostfritt stål är normalt ett uttryck för att hänvisa till särskilt resistenta metaller med rostbeständiga egenskaper, men det finns faktiskt många olika rostfria stål gjorda av över 160 olika legeringar. A4 rostfritt stål tillhör gruppen autentiska stål, som även kallas kromnickelstål. Det är den höga kromhalten i detta rostfria stål som gör dem så korrosionsbeständiga och därför så användbara i miljöer med höga syrehalter.

Marcus Schneck tillägger: "På grund av sin utmärkta syrabeständighet är norelem A4-komponenter för kvalitetsanslutning också lämpliga för tillämpningar inom kemi- och livsmedelsindustrin, vid sidan av massaindustrin och vid renovering av skorstenar och simbassänger."

Dessa kopplingselement i rostfritt stål av A4-kvalitet finns i norelems 2022-utgåva av THE BIG GREEN BOOK. Katalogen i två volymer och med över 70 000 standardkomponenter, finns tillgänglig i både tryckt form och online.

För mer om norelem och för att beställa ett gratisexemplar av THE BIG GREEN BOOK, besök www.norelem.se.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare