www.tillverkning-sverige.com
CRC Industries Europe

Evapo-Rust från CRC Industries tar lätt bort rost utan att skada miljön

Evapo-Rust från CRC Industries är en vattenbaserad rostborttagare som är biologiskt nedbrytbar och giftfri för användaren och miljön. Dess prisbelönta formel eliminerar rost utan att behöva skrubba eller slipa de delar som behandlas. Det är ekonomiskt eftersom produkten kan återanvändas flera gånger. CRC Evapo-Rust kan användas för att snabbt och effektivt återställa metalldelar och verktyg inom alla typer av industrier, exempelvis fordon, konstruktion, marin, metallbearbetning, etc.

Evapo-Rust från CRC Industries tar lätt bort rost utan att skada miljön


Evapo-Rust, en CRC-industriprodukt, är en kraftfull rostborttagare med en vattenbaserad formula som är effektiv och lätt att använda. Delen måste helt enkelt sänkas ner i ett bad med den färdiga lösningen, rosten lossnar sedan från metallytan och förblir suspenderad i vätskan. Den aktiva ingrediensen i formeln binder uteslutande till järn och tar bara bort rost från stål, järn, gjutjärn och krom. Den bevarar alltså den icke-oxiderade metallen och är ofarlig för andra metaller. Jämfört med konventionella sura eller basiska avstrykare är CRC Evapo-Rust icke-giftig, icke-frätande och påverkar inte plast, PVC, Viton eller icke-oxiderad färg på behandlade delar.

CRC Evapo-Rust är en kraftfull formula som tar bort de tjockaste rostlagren ner till ren metall, lämnar inga restlager och kräver ingen slipning eller blästring. Behandlingen är snabb, ett lätt rostskikt avlägsnas på bara 15 till 30 minuter, ett medium lager på 6 timmar och ett tjockt lager på 12 till 24 timmar. Det fungerar utmärkt i rumstemperatur; resultaten kan dock accelereras om de värms upp till 50°C.

CRC Evapo-Rust har vunnit priser för sin effektivitet i USA. Den har byggt upp ett gediget rykte och rekommenderas ofta av användare på nätverk som är specialiserade på rostborttagning, men även av slutanvändare, inklusive på Amazon.

Flera återanvändningscykler
Samma CRC Evapo-Rust-bad kan återanvändas flera gånger, beroende på rostskiktets intensitet på de behandlade delarna, vilket gör det ekonomiskt. 5 liter Evapo-Rust kan ta bort 0,3 kg ren torrrost. Dessutom är förrengöring endast nödvändig vid mycket smutsiga och feta delar.

När delen har avrostats behöver man bara skölja den med vatten. Det rekommenderas att skydda den behandlade delen med en antikorrosionsprodukt eller en färg. CRC Industries erbjuder ett brett utbud av produkter för olika tillämpningar.

Säker att använda för både användaren och miljön
CRC Evapo-Rusts vattenbaserade formel, lätt biologiskt nedbrytbar i enlighet med OECD 301B-standarden, avger inga obehagliga lukter eller flyktiga organiska föreningar (VOC) som potentiellt kan skada miljön. Det är perfekt lösligt i vatten och tas lätt bort efter användning. Den är ph-neutral, så den utgör ingen risk för hudirritation eller fara för användarens ögon. Dessutom är den icke brandfarlig, vilket förenklar dess användnings- och förvaringsvillkor.
CRC Evapo-Rust finns i 1l, 5l och 20l fat, med märkning på 24 språk. Det är REACH-kompatibelt.



  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare