www.tillverkning-sverige.com
Conrad News

Voltcraft hjälper dig att mäta och sänka energikostnaderna

I samband med 40-årsjubileet av varumärket presenterar Voltcraft den innovativa energikostnadsmätaren SEM6500 som finns tillgänglig på Conrad Sourcing Platform.

Voltcraft hjälper dig att mäta och sänka energikostnaderna

Fjärrstyrt uttag med dataloggerfunktion, dataexport och anti-inbrottsläge: Voltcraft SEM6500 energikostnadsmätare kombinerar högkvalitativ mätteknik med funktionalitet och modern design

  • TRMS: Högprecisionsmätningar av effektförbrukning och effektfaktor
  • WiFi 2,4 GHz: Omfattande datalagring i molnet
  • Tuya-appen: Enklast möjliga hantering och kontroll även när du är på resande fot

Voltcraft har sedan 1995 erbjudit ett brett sortiment av energikostnadsmätare, som inte bara visar aktiv effekt utan även reaktiv och skenbar effekt samt fasförskjutning mycket exakt och med stor tillförlitlighet. Mätenheterna är enkla att styra och använda, vilket gör att både specialister och energimedvetna konsumenter effektivt kan använda och utvärdera den omfattande informationen.  
Bara en enda titt ger en första uppskattning av förbrukningen
SEM6500 är designad som en visuellt oansenlig, kompakt eladapter, men visar sig vara ett riktigt blickfång så fort en förbrukare ansluts: Den sömlöst växlande färgen på den eleganta LED-ljusringen signalerar låg eller hög förbrukning. Mörkgrönt står för effektiv energianvändning och rött visar på hög förbrukning. Susanne Storch, Senior Expert Product Manager på Conrad Electronic och ansvarig för området mät- och testteknik, är mycket nöjd med symbiosen mellan teknik och elegant design och säger: "Med SEM6500 har vi lyckats kombinera innovativ mätteknik och hög funktionalitet med en kompakt modern design.“

Omfattande datapool för djupgående analyser
De omfattande datauppgifterna över förbrukning kan när som helst bekvämt utvärderas i CSV-format via dator, smartphone eller surfplatta. Oavsett om det är enskilda dagar, veckor, månader eller till och med år som ska analyseras - långtidsinspelningar är inte längre något problem tack vare hårdvaruoberoende lagring i molnet. En mängd olika jämförande analyser för enskilda perioder kan utföras när som helst för att kontrollera effektiviteten hos enheter och system. „Med SEM6500 kan till exempel äldre och nyare förbrukare jämföras direkt över valfritt tidsintervall, för att besparingspotentialen vid nyanskaffning ska kunna mätas exakt och på enklast möjliga sätt.  Detta görs med hjälp av en TRMS-mätning, som visas med en noggrannhet på upp till tre decimaler", förklarar produktchef Susanne Storch.

Förbrukningsförfrågan och kontroll via WiFi
Med hjälp av TUYA-appen kan du när som helst styra det WiFi-aktiverade trådlösa uttaget även när du är på resande fot och all data finns tillgänglig och kan utvärderas i molnet.  Även strömavbrott kan på detta sätt tydligt dokumenteras och tidsbestämmas, vilket kan vara avgörande för till exempel anspråk på ersättning via försäkring.

Verkligt mervärde: Timerfunktion med anti-inbrottsläge
SEM6500 kan göra mer än att mäta förbrukning: Med hjälp av timern kan individuella kopplingstider programmeras, så att enheter kan slås på eller stängas av automatiskt.  Dessa processer fungerar även om WiFi-anslutningen bryts. I anti-inbrottsläge kan lampor och bildskärmar slumpmässigt slås på och av, för att simulera att någon är hemma och därmed minska risken för inbrott.

Fler uttag med SEM8500
Flera förbrukare i ett rum? Om det inte är tillräckligt med ett enda uttag för elförbrukare kan du lita på SEM8500. Precision och funktionsutbud är identiskt med SEM6500, men dessutom finns ytterligare sex uttag för oberoende mätning av förbrukning. Dessutom erbjuder SEM8500 från Voltcraft en master-slave-funktion och ett USB-gränssnitt för laddning.

Mer information om energikostnadsmätaren SEM6500 finns tillgänglig här och mer information om SEM8500 finns här

En guide om hur du kan spara energi finns här.

www.conrad.com

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare