www.tillverkning-sverige.com
Conrad News

RÄTT VERKTYG FÖR FORSKNINGEN

Rätt teknik för varje prototyp: Högkvalitativ utrustning och maximal säkerhet för krävande uppgifter inom forskning och utveckling.

RÄTT VERKTYG FÖR FORSKNINGEN

Tillförlitlig utrustning säkrar vägen till målet, oavsett om det gäller verksamheter inom industrin, inom tillverkning eller inom forskning och utveckling. Conrad undersöker noga vilka krav företagskunderna har och erbjuder rätt verktyg för specifika användningsområden med sitt breda såväl som specialiserade sortiment. Att övervinna hinder för att komma fram till ny kunskap står i fokus för forskning och utveckling.

"För att effektivt kunna arbeta med att konstruera prototyper behöver ingenjörer och medarbetare på forskningsinstitut bland annat flexibel lödutrustning och precisionsverktyg för elektroniska komponenter", säger Michael Schlagenhaufer, Senior Director Product & Supplier Strategy hos Conrad Electronic. Säkerhetsaspekten är förstås också mycket viktig. Rätt utrustning för detta finns tillgänglig på Conrad Sourcing Platform. För närvarande finns fler än 750 000 produkterbjudanden på plattformen för att täcka allt som behövs för den dagliga tekniska driften. För dig som vill sköta mer av inköpen digitalt: Conrad gör inköp ännu enklare, snabbare och mer heltäckande med hjälp av passande eProcurementlösningar för företag av alla storlekar. 

Flexibelt och exakt: Lödning med kvalitetsverktyg
Vill du ha större svängrum när du utvecklar prototyper? De kompakta enheterna i Weller WT-serien gör det möjligt. Ett exempel är den digitala lödstationen WT 1012, en 90 W stark 1-kanals matningsenhet med lödkolv och 2-i-1 säkerhetsställning. Speciella egenskaper hos WT-serien: Alla lödnings- och omarbetningsprodukter är perfekt anpassade för varandra, vilket leder till att det blir mer plats över på arbetsbänken eller arbetsbordet – bland annat roterbara säkerhetsställningar som kan kopplas ihop med varandra, samt stapelbara försörjningsenheter. Det finns även passiva lödkolvar, hybrid- eller mikrolödkolvar, som kännetecknas av att de är bakåtkompatibla med fler än 1000 lödspetsar och verktygskombinationer. Weller Erem erbjuder även hållbara precisionsverktyg som sido- och spetsskärare, tänger, pincetter och specialverktyg för en mängd olika industriella tillämpningar.

Forskning och utveckling utan risker: Säkerheten är viktig
Oavsett om du just börjat arbeta inom forskning och utveckling eller om du är erfaren ingenjör: Säker skyddsutrustning från topp till tå är helt nödvändigt för professionellt arbete. Conrad Sourcing Platform erbjuder produkter från kvalitetsmärken och allt du behöver för att kunna arbeta säkert: De ergonomiskt utformade  3M-skyddsglasögonen med klar acetatlins skyddar till exempel även under svåra förhållanden mot gaser, fint damm och UV-strålning.  Glasögonen är bekväma att använda tack vare justerbara skalmar och ett brett anpassningsbart pannband. Monteringshandsken med uvex phynomi cfoam som andas erbjuder utmärkt fingertoppskänsla vid precisionsarbeten: Den fuktavvisande aqua-polymer-skumbeläggningen gör handsken flexibel och den imponerar även genom att erbjuda ett säkert grepp såväl i torra som lätt fuktiga miljöer.

Mer information om "Vi är teknik - verktyg för forskning" finns här: conrad.se/verktyg-inom-forskning

www.conrad.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare