www.tillverkning-sverige.com
SEEPEX

Världspremiär för innovativ SEEPEX-teknologi i ledande vattenverk

En av Europas största vattenverk har lagt en order hos SEEPEX på sin patenterade progressiva kavitetspump SCT AutoAdjust inklusive digitala lösningar i ett pilotprojekt som kommer att sätta nya standarder för vattenverksbranschen.

Världspremiär för innovativ SEEPEX-teknologi i ledande vattenverk

Storstadens avloppsnät är bara ett klick från framtiden. Detta möjliggörs av världens mest intelligenta progressiva kavitetspumpteknologi - tillverkad i Tyskland. En av Europas största vattenverk har nu lagt en order hos SEEPEX från Bottrop om att använda företagets patenterade kavitetspump SCT AutoAdjust samt företagets digitala lösningar i ett pilotprojekt som kommer att sätta nya standarder för vattenverksbranschen. Det tyska företaget är världsledande inom progressiva kavitetspumpar och digitala lösningar, dess innovativa produkter används över hela världen.

Platsen för det nya SEEPEX-projektet är ett stort reningsverk för avloppsvatten. Den enorma anläggningen kommer i framtiden att fungera enligt senaste standarder. SEEPEX pumpar kommer att hålla saker och ting flytande dygnet runt - och tack vare högteknologi kommer de att hålla sig i toppform.

Framtiden heter SCT AutoAdjust
I den smarta framtiden för pumpning av avloppsslam kommer många saker att bli enklare, och det är vad den innovativa SCT AutoAdjust-tekniken står för. Den presenterades först för allmänheten 2020 och har sedan dess patenterats. Det är den första progressiva kavitetspumpen vars statorklämning kan justeras automatiskt. En hydraulisk justeringsenhet gör det möjligt att återställa den optimala driftpunkten exakt och reproducerbart under drift. Klämningen mellan de viktigaste transportelementen, rotor och stator, kan enkelt anpassas till förhållandena i processen eller graden av slitage.

Du finns inte längre behov av att använda skiftnycklar eller andra handverktyg. Det räcker med ett klick från kontrollrummet, lokalt på plats via SEEPEX Pump Monitor, eller via Bluetooth med hjälp av en app - för att justera statorklämningen så att pumpen alltid presterar som bäst.

Alltid rätt justering
Endast en perfekt justerad progressiv kavitetspump kommer att ge de bästa resultaten. SEEPEX har optimerat sin Smart Conveying Technology (SCT) sedan 2008. Den är konstruerad enligt en beprövad designprincip: Smart Stator är uppbyggd av två halvor, så underhåll kan utföras mycket enkelt, eftersom sug- eller utloppsledningarna inte längre behöver demonteras. Med hjälp av en integrerad efterdragningsanordning kan klämningen mellan rotor och stator justeras för optimal transport om flödet minskar, till exempel på grund av slitage. Detta förlänger livslängden avsevärt för rotorn och statorn, vilket minskar behovet av reservdelar och sänker livscykelkostnaderna för SEEPEX-pumpar.

Fjärrunderhåll med pumpmonitor och molntjänster
Med den senaste generationen, SCT AutoAdjust, elimineras även onödiga underhållsresor. Pump Monitor från SEEPEX hjälper till att upptäcka slitage i ett tidigt skede och förhindrar processfel innan de inträffar - genom att kontinuerligt tillhandahålla relevanta driftsdata.

SCT AutoAdjust-teknologi, kombinerat med digitala lösningar som övervakning och molntjänster, möjliggör fjärrunderhåll för att maximera pumpeffektivitet och processoptimering, och med Advanced Analytics för att utföra förebyggande och schemalagt underhåll. Tekniken ökar pumpens effektivitet och livslängd, och gör det möjligt att reagera snabbt på förändrade processförhållanden genom att automatisera statorns klämningsjusteringar. Detta resulterar i längre livslängd för rotor och stator, lägre energi- och resursförbrukning, ökad driftsäkerhet och processeffektivitet samt betydande kostnadsbesparingar vad gäller personal, arbetsflöde och underhåll.

Ett framgångsrikt samarbete
SEEPEX är en uppskattad partner bland sina kunder och har länge stöttat dem med tekniska lösningar för försörjning av dricksvatten och hantering av avloppsvatten. Detta gynnar invånarna i storstadsområdet. På senare tid har specialisten från Nordrhein-Westfalen framgångsrikt genomfört ett projekt för att förbättra slamavvattenprocessen i ett avloppsreningsverk med hjälp av digitala lösningar och företagets lättskötta pumpsteknik. Målet med den nya ordern är att utnyttja den höga potentialen för synergieffekter med en annan anläggning i regionen. Tillsammans med alla nyckelintressenter genomförde SEEPEX-teamet först en omfattande teknisk granskning för att analysera utmaningarna och målen för avloppsprocessen. Utifrån detta togs ett omfattande tekniskt förslag fram som inkluderar innovativ pumpteknik i kombination med digitala lösningar. "SCT AutoAdjust är ett ytterligare och konsekvent steg från den analoga produktvärlden till den digitala pumpvärlden med ett tekniskt koncept som är unikt i världen", säger Dr. Fabian Pöhl, Product Manager på SEEPEX.

Del av ett intelligent nätverk
Med SEEPEX digitala lösningar blir den enda progressiva kavitetspumpen en del av ett nätverk av intelligenta produkter, tjänster och processer vars status och prestanda kan övervakas i realtid, när som helst och var som helst. SEEPEX skräddarsyr sina digitala lösningar och tjänster efter kundernas krav på ett sådant sätt att de kan använda erhållen data för att optimera pumpdrift och transportprocesser, minimera oförutsägbara stilleståndstider och processfel, förenkla logistikprocesser samt planera och utföra nödvändigt underhållsarbete mer effektivt .

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare