www.tillverkning-sverige.com
Binder News

ETHERNET-ANSLUTNING FÖR SENSORER I TRÅNGA UTRYMMEN

Datahastigheter på upp till 100 Mbit/s och en utrymmesminskning motsvarande nästan en tredjedel jämfört med M12: D-kodade runda M8-kontaktdon i binders 818-serie säkerställer utrymmessnål och kostnadseffektiv anslutning av miniatyriserade sensorer i Ethernet-nätverk.

ETHERNET-ANSLUTNING FÖR SENSORER I TRÅNGA UTRYMMEN

Binder, en ledande leverantör av industriella runda kontaktdon, erbjuder kontaktdon med D-kodning i formfaktorn M8 som en del av sin produktserie 818. Produkterna är idealiska för Industriella Ethernet-tillämpningar med kommunikationsprotokoll såsom exempelvis EtherCAT, EtherNet/IP eller PROFINET enligt IEEE 802.3 via tvinnad parkabel av Cat-5e-typ. Därmed möjliggör de fyrbenta kontakterna nätverksanslutning av särskilt små ställdon och sensorer med datahastigheter på upp till 100 Mbit/s.

Optimerade för utrymmessnåla industriella sensorinstallationer
Idag är bredbandig Ethernet-anslutning, bortom fältnivån och in i företagens datainfrastruktur, en viktig komponent i automatiska processer inom samtliga industrisektorer. För Ethernet-kommunikation i moderna produktionsanläggningar, för exempelvis styrning av drivenheter, efterfrågas egenskaper som exempelvis synkron klocka, realtidsfunktion och determinism, men även tillförlitlighet och robusthet. Användningsfall i sådana miljöer ställer särskilda krav på anslutningstekniken, både ur teknisk och ekonomisk synvinkel. Anslutningslösningar bör utformas att vara varierbara och skalbara, och framför allt hjälpa användare inom maskin- och fabriksteknik att spara utrymme och tid vid installationen. Dessutom krävs säkra lås och för tillämpningsområdet lämpliga skyddstyper. Runda M8-kontaktdon med skruvlås, enligt standarden DIN EN 61076-2-114, är optimerade för sådana tillämpningsförhållanden. Här har formfaktorn M8 framför allt visat sig fördelaktig i installationer där utrymmet är av kritisk vikt; användning med miniatyriserade sensorer fungerar utmärkt för detta tillämpningsområde.

Tåliga hybridkontakter med PoE+
Produkterna i binders 818-serie tillgodoser kraven på dataöverföring i industriella Ethernet-nätverk. Utrustat med skruvlås tillgodoser den elektromekaniska anslutningen specifikationer för skyddsklass IP67 när den är ihopkopplad och låst. Därmed ger den ordentligt skydd mot påverkan från tuffa industrimiljöer.

Utöver datakommunikation tar sig hybrida D-kodade M8-kontakter an uppgiften att kraftmata enligt standarden IEEE 802.3at (Power-over-Ethernet-Plus, PoE+) till anslutna enheter.

Övergjuten och skärmad eller skruvterminering
De fyrbenta D-kodade M8-kontakterna är utrustade med guldpläterade och symmetriskt placerade kontakter och är utformade för fler än 100 kopplingscykler. Märkspänning på 63 V(DC), märkström på 4 A och överspänning på 1 500 V specificeras för produkterna. Arbetstemperaturen omfattar området från -25 °C till +85 °C (viloläge).

Skärmade produkter med skruvterminering och skärmade, gjutna kabelanslutningar finns tillgängliga. Medan de förstnämnda har urtag för 4,0 till 5,5 mm kabel och är utformade för ledare på 0,14 till 0,50 mm2, är trådmåttet för de gjutna varianterna 0,34 mm2 (AWG 22).

www.binder-connector.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare