www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Nya Anybus gateway gör att Modbus-enheter pratar BACnet

Den nya Anybus BACnet till Modbus gateway gör det möjligt att ansluta Modbus-enheter till ett BACnet-nätverk. Gatewayen hanterar konvertering mellan Modbus (RTU, ASCII och TCP) och BACnet/IP och gör att varje ansluten Modbus-enhet visas som en BACnet-kompatibel enhet i BACnet-nätet.

Nya Anybus gateway gör att Modbus-enheter pratar BACnet
Eftersom BACnet-nät används alltmer i byggnader och infrastrukturanläggningar, finns det också en ökad efterfrågan av att integrera enheter som kommunicerar över Modbus i BACnet-nät. Därför presenterar HMS nu Anybus BACnet till Modbus gateway. Denna gateway fungerar som en översättare mellan de två nätverken och möjliggör för Modbus RTU, ASCII och TCP-komponenter att fungera som individuella BACnet-kompatibla enheter i ett BACnet/IP-nätverk. Detta möjliggör central BACnet-kontroll och övervakning av Modbus-enheter såsom hårddiskar, VVS-kontrollers och mätutrustning i fastighetsinstallationer.

Hur man gör BACnet-systemintegration lättare
”Anybus BACnet till Modbus gateway ger systemintegratörer och fastighetsägare större flexibilitet eftersom de nu också kan använda Modbus-enheter i BACnet-projekt”, säger Markus Bladh, produktchef på HMS. ”Gatewayen passar också bra för maskinbyggare som vill erbjuda sina produkter till fastighetsautomationsmarknaden. Vi ser en ökande generell efterfrågan på marknaden för att ansluta Modbus-enheter till BACnet-nätverk, och denna nya gateway lägger ännu en gateway-kombination till de över 300 Anybus-gateways som redan finns tillgängliga för fältbuss- och industriell Ethernet-anslutning”.

Hur gatewayen fungerar
Två portar finns på gatewayen för att ansluta till seriella Modbus (RTU och ASCII) och Ethernet (BACnet/IP och Modbus TCP). När man är ansluten kommer användarna att dra nytta av ett gratis bibliotek med vanliga Modbus-enhetsprofiler för att snabbt upprätta kommunikation mellan näten. HMS tillhandahåller även ett tydligt verktyg med anvisningar om hur man skapar enhetsprofiler för Modbus-enheter som ännu inte omfattas av biblioteket. Driftsättning och felsökning sker i det medföljande webbgränssnittet.

Nya Anybus gateway finns från 1:a oktober 2014.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare