www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB lanserar AC500-eCo V3 - tredje generationens kompakta PLC-serie tillhörande AC500-plattformen

ABB har idag utökat sin AC500-portfölj i och med lanseringen av AC500-eCo V3, en helt ny kompakt PLC-serie i sju olika utföranden. Serien är designad för att möta kraven från extremt priskänsliga applikationer till applikationer med högre krav och komplexitet.

ABB lanserar AC500-eCo V3 - tredje generationens kompakta PLC-serie tillhörande AC500-plattformen
  • En PLC, av engelskans Programmable Logic Controller, är en speciell datorenhet som används i industriella kontrollsystem.
  • AC500-plattformens tredje generation öppnar nya möjligheter för digitalisering av samhälle och industri

AC500-eCo V3 är en vidareutveckling av sin populära föregångare AC500-eCo V2 och delar samma fysiska dimensioner, men har fyra gånger så stor processorkraft, fyra gånger mer programminne samt 50 procent mer I/O. Den nya serien är fullt kompatibel med befintligt sortiment av S500-eCo och S500 I/O samtidigt som den också möjliggör helt nya lösningar med de tillhörande åtta optionskorten som bland annat består av digitala ingångar och utgångar, seriella kommunikationskort och KNX switch.

”Det är en välkommen lansering som vi gör idag, efterlängtad av både våra kunder och medarbetare”,
säger Viktor Lindholm, produktmarknadschef för AC500 på ABB i Sverige. ”Vi är mer modulära, mer skalbara och har fler kommunikationsmöjligheter än någonsin.”

Kommunikation som OPC UA och MQTT ger användaren möjlighet att skapa säkra molnlösningar tillsammans med TLS-kryptering. Den nya serien innehåller även fler protokoll än sin föregångare som exempelvis IEC61850, Ethernet/IP, KNX och BACnet.

Precis som för övriga AC500-plattformen så används den CODESYS-baserade mjukvaran Automation Builder för programmering och konfigurering, där samtliga IEC 61131-3 programmeringsspråk stöds.

www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare