www.tillverkning-sverige.com
Parker News

Parkers nya slang för ultrahögt tryck förlänger livscykeln vid användning av vattenstrålar

Konstruktions- och skeppsvarvsbranscher och allmänna branscher har nytta av PFX30-50, som är klassificerad för arbetstryck på upp till 301 MPa.

Parkers nya slang för ultrahögt tryck förlänger livscykeln vid användning av vattenstrålar

Parker Hannifin, global ledare inom rörelse- och styrtekniker, lanserar PFX30-05, en DN8-slang för ultrahögt tryck som erbjuder en längre livscykel vid industriell användning av vattenstrålar/blästring i diverse områden, såsom konstruktion och skeppsvarv. Nya Parker PFX30-05 har sex spirallager av ståltrådar med hög hållfasthet i stället för åtta lager som i de flesta liknande produkter och erbjuder robusta resultat och utökad användning, med en låg vikt på bara 0,96–1,11 kg/m.

Vattenstrålar/blästring med högt tryck och hög hastighet innebär att endast de tuffaste slangar kan erbjuda den livslängd som krävs i krävande industriella miljöer. Den nya slangen PFX30-05 för ultrahögt tryck har utvecklats av Parkers Polymer Hose Division Europe och är perfekt för vattenstrålelansar som levererar arbetstryck på upp till 3 010 bar (301 MPa, 43 645 psi). Sådant högt tryck krävs ofta i konstruktionsbranschen för hydrorivning och borttagning av ansamlad smuts och material från ytor såsom betong och asfalt. Parkers expertteam med utvecklingsingenjörer är medvetna om marknadens säkerhetskrav och har skapat PFX30-05 med ett arbetstryck som har en konstruktionsfaktor på 2,3.

Vattenstrålar/blästring är mycket effektivt för att ta bort smuts och producerar inget damm vid rengöringen, till skillnad från andra processer såsom sandblästring. Därför sprids inte farliga förorenande ämnen i luften, vilket bidrar till att skydda byggarbetare. Dessa anledningar, tillsammans med förmågan att ta bort rost, ytbehandling och inbäddat kristalliserat salt, förklarar varför vattenstrålar med ultrahögt tryck även är den föredragna metoden i andra branscher, inklusive skeppsvarv och allmän ingenjörsteknik.

Observera att PFX30-05 inkluderar WJTA-färgkodning och att andra färger än standardhöljet i orange finns tillgängliga vid förfrågan, så att slangen kan anpassas helt efter kundens behov.

För extrema förhållanden med högre nötningskrav finns det även en version med ett extra yttre ToughJacket-hölje (PX30-05-TJ), även den i WJTA-kodad orange. ToughJacket-slangar för ultrahögt tryck är utrustade med ett robust men flexibelt hölje som är ännu mer nötningståligt än Parkers standardslangar med dubbla yttre höljen. Nötningstestning i enlighet med ISO6945 har visat att det patentskyddade höljet uppnår åtminstone 100 gånger större nötningsnivåer än PVC.

PFX30-05, som har en yttre slangdiameter på 18,7–22,7 mm och en minsta böjningsradie på 230 mm, kan hantera vatten från -10 till +70 °C. Användare drar nytta av en mängd tillgängliga anslutningstyper. PFX30-05 har godkänts för användning med permanenta klämkopplingar i 2X-serien och ersätter Parkers aktuella slangdesigner 2748D-05Vxy, 2749D-05Vxy och 2840D-05Vxy.

Det finns mer information på https://ph.parker.com/se/sv/ultra-high-pressure-waterblast-hose-pfx30-05

www.parker.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare