www.tillverkning-sverige.com
Hexagon Manufacturing Intelligence News

RÖRMÄTNING FRÅN ÄNDE TILL ÄNDE I EN MJUKVARULÖSNING, FRÅN AUTOMATISERING TILL PORTABEL PROBNING OCH SKANNING

Nya BendingStudio XT sammanför varje möjlighet för rörinspektion, analys och produktionsfeedback på en enda mjukvaruplattform.

RÖRMÄTNING FRÅN ÄNDE TILL ÄNDE I EN MJUKVARULÖSNING, FRÅN AUTOMATISERING TILL PORTABEL PROBNING OCH SKANNING

Hexagons Manufacturing Intelligence-division lanserade i dag den nya generationen av sin marknadsledande BendingStudio-mjukvaruplattform. En specialiserad lösning för rörmätning, analys och produktionsmaskinkontroll, nya BendingStudio XT bygger på de viktigaste befintliga funktionerna i plattformen. Den här senaste versionen stöder ultrasnabb kamerabaserad mätning, både manuellt och automatisk, samt portabel mätarmsfunktion som täcker laserskanning, beröringsprobning och infraröd probning. Detta fullständiga utbudet av mätningsmaskinvarualternativ gör BendingStudio XT till en fullständig lösning för varje program i rör- och trådproduktionssektorn.

BendingStudio XT är en fullfjädrad mätningslösning med kapacitet att ta klivet bortom inspektion till feedback direkt i produktionen, och det gäller alltifrån inspektion av rör och tråd till tillverkning och program för omvänd konstruktion. BendingStudio XT kan ansluta direkt till alla utmärkta CNC-bockningsmaskinmodeller, vilket möjliggör enkel och omedelbar korrigering av produktionsfel direkt från mjukvaran. När processen paras ihop med den högupplösta TubeInspect -maskinvaran kan den till och med bli helt automatisk med robotintegrering för att leverera en produktionsinspektionsfeedbackcykel dygnet runt, direkt på verkstadsgolvet.

”Med våra befintliga BendingStudio- och TubeShaper-plattformar tar Hexagon sin oöverträffade expertis till marknaden när det gäller dedikerad mjukvara för rörmätning”, säger Stephan Amann, Metrology Devices VP Sales and Marketing på Hexagon. ”Med den här senaste generationen av BendingStudio ville vi sammanföra all erfarenhet och expertis kring rörbockning på en enda plattform, något som skulle göra det möjligt för våra rörproduktionspartner att få alla sina funktioner för rörmätning ”under ett och samma tak”.”

Hexagon erbjuder för närvarande ett stort utbud av maskinvarulösningar för rörinspektion, och allihop är nu kompatibla med mätning via BendingStudio XT. TubeInspect-utbudet är en snabb lösning som baseras på en mängd olika kameror som är placerade med en självständig mätningscykel. Det erbjuder omedelbar högupplöst mätning till och med för friformsrör, med alternativet att integreras inom en fullständigt automatisk produktionslinje. Absolute Arm erbjuder mer portabel rörinspektion, med möjlighet till mätning med Absolute Scanner AS1 och infraröda rörprober eller beröringsprober.

BendingStudio XT stöder nu Hexagons innovativa rektangulära rörmätningsfunktion, som är ett nyckelområde för utveckling på områden som jordbruksmaskinproduktion. I BendingStudio XT finns nu även förbättrade funktioner för rapportering, med mer flexibilitet för att utveckla automatisk rapportering som är särskilt utformad för att tillgodose behoven för enskilda användningsfall.

Med den här nya versionen behåller BendingStudio alla tidigare funktioner, däribland de banbrytande BendXtract-algoritmerna som driver plattformen när det gäller att tillhandahålla fri skanning, automatisk extrahering och smarta rapporteringsfunktioner.

”Produktionen av rör och tråd är överallt, och spänner över industriella gränser på ett sätt som få andra tillverkningsprogram gör, och det innebär att alla lösningar för rörmätning kräver en extremt hög grad av flexibilitet”, förklarar Günter Suilmann, Global Sales Director för Tube Solutions. "Oavsett om det gäller friformsrör, elastiska trådar, mycket komplexa bockningar, invändiga bockningsgeometrier, varierande rörlängder, stora diametrar eller andra ovanliga tvärsnitt är BendingStudio XT en konsoliderad mjukvaruplattform som klarar att hantera allt som rörindustrin kräver.”

BendingStudio XT kan köpas direkt från Hexagons säljkontor och distributörer, både som ett fristående programvarupaket till befintliga TubeInspect- och Absolute Arm-ägare som ett komplett produktpaket som omfattar såväl BendingStudio XT-mjukvaran och en TubeInspect-cykel eller Absolute Arm med skanner. Du som redan har BendingStudio och vill komplettera med mer maskinvara till dina verktyg med en verkligt portabel mätningslösning kan helt enkelt uppgradera ditt befintliga programvarupaket i samband med inköpet av TubeInspect eller Absolute Arm. Om du vill ha mer information kontaktar du en lokal Hexagon-representant eller besöker HexagonMI.com/BendingStudioXT.

www.hexagonmi.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare