www.tillverkning-sverige.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Fryslagringsskanner med intelligent uppvärmning

Kan användas universellt under allt från kylda till varma förhållanden

Fryslagringsskanner med intelligent uppvärmning
Bild: Den kompakta fryslagringsskannern VB14N-T från Pepperl+Fuchs fungerar vid temperaturer från -35 ° C till +45 ° C

Svåra omgivningsförhållanden förekommer ibland under bearbetning, transport och identifiering av produkter, såsom mycket låga minusgrader. Men normala automationskomponenter såsom streckkodsläsare är i allmänhet inte lämpliga för användning i kalla lagerlokaler. Istället krävs speciella komponenter för detta, där ofta sänkta prestandavärden måste beaktas. System som inte har sådana begränsningar är av större intresse här.

Den kompakta frysförvaringsskannern VB14N-T från Pepperl+Fuchs fungerar vid temperaturer som går från -35° C till +45° C och levererar sin fulla prestandapotential över detta ovanligt breda temperaturområde. Med en skanningshastighet på upp till 1000 skanningar/s och upplösningar på 0,2 mm så erbjuder skannern samma prestanda som dess VB14N-motsvarighet som är tillgänglig för vanliga temperaturer. Det speciella med lågtemperaturversionen ligger i den integrerade värmaren, som övervakas av en mikroprocessorstyrd temperaturkontroll. Beroende på den interna och externa streckkodsläsartemperaturen och miljön så bestämmer enheten ständigt optimal värmeeffekt. Utvecklarna har därför lyckats kombinera motverkande egenskaper såsom låg strömförbrukning på maximalt 10 W med en mycket kort uppvärmningsperiod på högst 20 minuter.
Andra finesser i denna enhetsklass inkluderar en master-slav-funktion, där upp till 32 skannrar arbetar tillsammans i ett nätverk med konfiguration via den bekväma PC-programvaran Genius, och det innovativa direktdriftkonceptet med läge-knapp. Med hjälp av intelligent kodrekonstruktion kan modellen även avkoda dålig kvalitet i avläsningar såsom låg kontrast, skador, eller rörelseoskärpa. Med samma mått kan standardskannern lätt bytas ut mot den nya fryslagringsversionen om det behövs. Kablagedragning är också minimal, eftersom komponenten och värmen matas via samma kabel. Möjligheten att använda VB14N-T i plusområdet i normala temperaturer gör enheten - som är inrymd i ett robust hölje enligt skyddsklass IP 65 - universellt användbar med ett brett tillämpningsområde.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare