www.tillverkning-sverige.com
BALLUFF

Nästa generationens BOS 6K med Ecolab-godkännande

Ledande inom kompaktklassen

Nästa generationens BOS 6K med Ecolab-godkännande
Den nya generationens fotoelektriska sensorer i BOS 6K-serien från Balluff är perfekta för att sätta nya benchmarks i kompaktklassen. Dess små mått på 31,5 x 19,5 x 10,8 mm gör att den inte bara passar perfekt i trånga utrymmen i kompakta maskiner, utan också är en serie som inte lämnar något övrigt att önska. Dess 70 varianter ger ett funktionellt produktsortiment från start till slut med rödljus- och laserversioner (klass 1) för mycket krävande uppgifter. Sortimentet uppvisar imponerande precision, räckvidd och funktionsreserver. Direktavkännande sensorer, envägsavkännande sensorer, reflektionsljussensorer med och utan bakgrundsundertryckning och analoga distanssensorer, där varje sensortyp kan konfigureras för ljus-/mörkerstyrd omkoppling, är bara några exempel från BOS 6K-familjen.

Samtliga sensorer har en exceptionellt hård och hållbar plastkåpa med en nötningshärdig laserinskription. En speciellt utformad del skyddar optiken från sidan. Tack vare den kraftiga skyddskapslingen (enligt IP 67 och IP 69K), en linsyta av akrylplast (PMMA) och Ecolab-godkännande är BOS 6K även ett förstahandsval för livsmedelsindustrin.

Alla varianterna har inlärningsknappar av hög kvalitet med enastående taktil återkoppling. Om den installerade sensorn är svår att komma åt kan också inlärningen ske via en fjärranslutning. Ytterst bekväm: Sensorfunktionerna kan också konfigureras under pågående drift. Två lysdioder, som enkelt kan ses från alla riktningar, ger korrekt information med en snabb blick. De anger driftstatus, funktionsreserver och omkopplingstillstånd. Extremt hållbara metallkontakter garanterar att det inte sker några driftavbrott vid höga mekaniska belastningar.

Det är mycket enkelt för användaren att byta från en tidigare modell till den nya BOS 6K-generationen. Storleken, installationen, driftkonceptet och till och med priset är desamma som tidigare. Det betyder att användaren får till och med ännu bättre prestanda än tidigare till samma pris.

Den reflexavkännande ljussensorn med autokollimation är värd att lyftas fram lite extra. Tack vare sin extremt låga hysteres identifierar den enkelt transparenta föremål av glas, som flaskor, ampuller eller provrör, eller transparenta plastfilmer. Som analoga distanssensorer öppnar BOS 6-sensorerna upp nya möjligheter, som t.ex. för positionering av klämbackar på en maskin som tillverkar kullager.

Det är en enkel match att installera BOS 6K: Två integrerade laxstjärtstyrningar på kåpan samt två borrade standardhål och två förlängda monteringshål ger största möjliga frihet vid montering.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare